Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 02, 2016 11:30 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Όχι ...φωτοβολίδες

για τα πετρέλαια!

 

Ο Ωτακουστής ήταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Κατάκολο και, απούσης της εταιρείας που, όπως έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η στήλη, ουδέποτε προσκλήθηκε, μάλλον η συζήτηση ήταν "νερόβραστη". Μάλιστα, παρουσιάστηκε και μια μελέτη για το σαθρό του εδάφους της περιοχής, στη λογική ότι "μπορεί να γίνει γεώτρηση στα μέρη μας;" Γεωλόγοι δεν είμαστε, αλλά γνωρίζουμε ότι στα μέρη μας έχουν γίνει στο παρελθόν στη στεριά δεκατέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, ενώ άλλες πέντε έγιναν στην θάλασσα. Κι αυτό που επίσης γνωρίζουμε, επειδή και για σεισμούς ακούστηκαν ανησυχίες στη συνεδρίαση, είναι ότι η τελευταία γεώτρηση στην περιοχή έγινε το 1984, ενώ όλα αυτά τα 30 χρόνια που ακολούθησαν, ο Εγκέλαδος μάς επισκέπτεται, δυστυχώς, ανελλιπώς!

   Να μην αρχίσουμε, λοιπόν, να πετάμε φωτοβολίδες για θέματα που ουσιαστικά δεν υφίστανται, γιατί θα χάσουμε την ουσία.

 

 

 

Ενημέρωση

και ιδέες

θα ωφελήσουν

όλους

 

Αντίθετα, πρέπει να δούμε τί γίνεται γύρω μας, εντός και εκτός Ελλάδος. Να ενημερωθούμε για το πώς λειτουργεί η εταιρεία στον Πρίνο της Καβάλας.

  Ας ζητήσουν οι τοπικοί άρχοντες ένα ενημερωτικό ταξίδι εκεί, να καταλάβουμε πως εκτοξεύθηκε ο τουρισμός στην Θάσο, να συνειδητοποιήσουμε ποια ακριβώς είναι τα οφέλη από τη δραστηριότητα εκεί, να διεκδικήσουμε τη διασφάλισή τους και στον Πύργο,, αλλά ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε τα πετρέλαια ως προΪΌΝ προς διαφήμιση!

   Μόλις χθες πέτυχα στο Reuters ένα αναλυτικό θέμα με τίτλο "Η καλοκαιρινή βόλτα στις εξέδρες της Βόρειας Θάλασσας εντυπωσιάζει τους τουρίστες!".

 Βεβαίως στο Κατάκολο δεν θα υπάρχει εξέδρα και η γεώτρηση θα γίνει από τη στεριά. Γιατί όμως να μην δημιουργηθεί  λ.χ. σε κάποιο σημείο μια επισκέψιμη προσομοίωση της γεώτρησης; Θα τραβούσε σίγουρα κόσμο, ντόπιο και ξένο. Με αυτό τον τρόπο θα έβλεπε πώς λειτουργεί μια τέτοια διαδικασία που θα είναι μόλις η 2η  που υπάρχει στην χώρα και η μοναδική, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, στη Δυτική Ελλάδα.

  Ας είμαστε λοιπόν έξυπνοι και όχι καρμοίρηδες για να εκμεταλλευθούμε τις περιστάσεις.

Αποκλεισμός…

 

 

Σαφείς αιχμές κατά του δήμου Πύργου υπήρξαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη  για την κατασκευή του  έργου της παράκαμψης του Αγίου Ιωάννη, προς Λαστέικα και Κατάκολο. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε το γεγονός πως η πόλη του Πύργου δεν έχει καταστεί ως σημείο αναφοράς για τους τουρίστες , με συνέπεια να μην υπάρχει η επισκεψιμότητα που θα έπρεπε.

 

 

Με το κιάλι;

 

Απαντώντας σε ερώτηση της «Πρώτης» εάν με τη δημιουργία του σημαντικού αυτού έργου θα αποκλειστεί περαιτέρω ο Πύργος από τους επισκέπτες, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) θα γίνουν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με προτεραιότητα στη γραμμή του ΟΣΕ προς το Κατάκολο.

 

 

Δυσαρέσκεια

 

Από την πλευρά του εξάλλου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επεσήμανε ότι η κάθε περιοχή θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να προσελκύει επισκέπτες, ανεξάρτητα που θα περνούν οι δρόμοι… Οι πληροφορίες ωστόσο  λένε ότι είναι εμφανής η δυσαρέσκεια του κ. Κατσιφάρα από το γεγονός πως δεν υπάρχει συνεργασία με το δήμο Πύργου,  με …απτό παράδειγμα τα έργα στη χερσαία ζώνη του Κατακόλου!

Η εντολή

Είναι γνωστή η  εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους  στενούς συνεργάτες του οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν αρχίσει το ξεσκόνισμα βιογραφικών νέων στελεχών, με στόχο την ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί πολλά βιογραφικά και η  κατεύθυνση είναι τα νέα αυτά πρόσωπα να προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει άνοιγμα σε κοινωνία και κόμματα.

 

Και ο Ηλείος

Όπως μαθαίνει ο Ωτακουστής, ενεργό ρόλο στο … ξεσκόνισμα των βιογραφικών διαδραματίζει ένας Ηλείος ο οποίος έχει επιφορτιστεί το ρόλο να ελέγξει λεπτομερώς όλα όσα προέρχονται από την Δυτική Ελλάδα. Βλέπετε από τη στιγμή που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, είναι ένα βήμα πιο μπροστά.

 

Νέα πρόσωπα

Σε φουλ ρυθμούς κινείται και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ εδώ στην Ηλεία. Όπως πληροφορούμε, ήδη έχει πάρει κεφάλι για να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ένας νέος άνθρωπος από την περιοχή της Αμαλιάδας. Ο εν λόγω κύριος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου ιδιωτικού οργανισμού και πιθανότατα θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

 

Περιμένουν

Βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό για τους ΠΑΣΟΚους στην Ηλεία είναι τι στάση θα κρατήσουν οι Παπανδρεϊκοί. Αν και υπάρχουν κάποιες … επιστροφές στα «πάτρια εδάφη», ένα σημαντικό κομμάτι όλων όσοι στήριξαν το ΚΙΔΗΣΟ, αναμένουν την απόφαση του ΓΑΠ και μετά θα αποφασίσουν.  

Share this:
Tags:

-

-