Σ’ εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα για ομαδική απελευθέρωση φασιανών

Στις περιοχές Αλφειού και Σαμικού

Σ’ εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα για ομαδική απελευθέρωση φασιανών

Δεκέμβριος 02, 2016 06:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος

Σ’ εξέλιξη βρίσκονται αυτή την εποχή οι ενέργειες για την ομαδική απελευθέρωση φασιανών  στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ολυμπίας, με την από κοινού συνεργασία των κυνηγετικών συλλόγων Ζαχάρως, Πύργου, Κρεστένων, Αρχ. Ολυμπίας και Ανδριτσαίνης.

Για το συγκεκριμένο σκοπό αναμένεται να έλθει στην Ηλεία δασολόγος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, προκειμένου να εξεταστούν τα σημεία που προτείνονται για τη δημιουργία των κλωβών προσαρμογής και να συνταχθεί η  τελική μελέτη.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται η δημιουργία δύο κλωβών προσαρμογής πτηνών πλησίον του Αλφειού ποταμού καθώς και στην περιοχή του Σαμικού, προκειμένου να καλύπτεται  ολόκληρη η επαρχία Ολυμπίας,  στην οποία παρατηρούνται πλέον ελάχιστοι  φασιανοί.

Όπως ανάφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κρεστένων κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος,  πρόκειται για θετική προσπάθεια που αποσκοπεί στον εμπλουτισμό της φύσης από φασιανούς οι οποίοι ευδοκιμούν στην περιοχή, αλλά παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την προσαρμογή τους στο φυσικό περιβάλλον.

Ωστόσο ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ανάγκη ώστε η προσπάθεια αυτή να γίνει από κοινού και όχι μεμονωμένα, προκειμένου να δουν και οι κυνηγοί τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου