«ΣΑΦΑΡΙ» για υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρειες

ΞΕΚΙΝΑ Η Ν.Δ. ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«ΣΑΦΑΡΙ» για υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρειες

Ιούλιος 17, 2017 09:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάκας

«Ανάβει τις μηχανές» για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις η Νέα Δημοκρατία  με αιχμή τις Βουλευτικές αλλά  και ρίχνοντας ειδικό βάρος  στις Αυτοδιοικητικές εκλογές,  καθώς και στις εκλογές των Επιμελητηρίων και Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Τον τόνο για  το πώς θα κινηθεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  το επόμενο χρονικό διάστημα δίνει ο  Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος  σε ολόκληρη την Ελλάδα αποκαλείται πλέον «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Αυγενάκης παρεχώρησε χθες συνέντευξη στη μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας. Έκανε λόγο για Ν.Δ. «Αυτοδύναμη και με φρέσκα πρόσωπα»  ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει «συνεργασία με προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και προσωπικότητες»

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Όπως ήδη έχει γράψει η «ΠΡΩΤΗ» σε παλιότερο ρεπορτάζ, ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι απολύτως ξεκάθαρος σε ότι αφορά την επιλογή προσώπων που θα στελεχώσουν το «γαλάζιο ψηφοδέλτιο». Αυτά που ήδη έχει γνωστοποιήσει δεν χάνει ευκαιρία να τα επαναλαμβάνει.

Έτσι σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα της Κρήτης επισήμανε  ότι για όλους τους νομούς της Χώρας θα ισχύσουν τα παρακάτω:

«Οι εν ενεργεία βουλευτές θα συμμετέχουν ξανά στα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, προσελκύσαμε χιλιάδες νέους, αξιόλογους ανθρώπους, με κοινωνική παρουσία, επαγγελματική επάρκεια, πολιτικό κριτήριο και ευαισθησία που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Θέλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να δώσουμε την ευκαιρία και τους λέμε ότι "ο δρόμος δε θα είναι εύκολος, αλλά θα είναι αξιοκρατικός". Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τα κομματικά μας όργανα. Οι ΝΟΔΕ, οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις και η τοπική ΟΝΝΕΔ πλέον παρεμβαίνουν στα δημόσια πράγματα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, είναι ανοιχτές στην κοινωνία και συνομιλούν με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τα κλειστά κομματικά οφίκια που είχαμε συνηθίσει. Παλιότερα κυριαρχούσαν οι πρακτικές του "δικού μου μαγαζιού", οι οποίες τελικά ούτε υγιείς ήταν, ούτε προσέθεταν δυνάμεις στο κόμμα, αλλά αντίθετα του αφαιρούσαν».

 

ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ - ΕΒΕ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Σε ότι αφορά τώρα τις Αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τις εκλογές των Επιμελητηρίων και  των Δικηγορικών Συλλόγων ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε χθες στη σελίδα του στο facebook : 

«Αναζητούμε τους πιο ικανούς, τους πιο χρήσιμους για το τόπο τους και τους πολίτες. Δεν θα επιτρέψουμε διάσπαση τοπικών μας δυνάμεων. Απαιτείται από όλους, βουλευτές, μέλη της ΠΕ, τοπικά στελέχη συνεργασία, αξιολόγηση και κανόνες αξιοκρατίας».

Πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» αναφέρουν ότι ο κ. Αυγενάκης θα έχει επαφές με τους Βουλευτές της  Ν.Δ. ανά Νομό καθώς και με τους  Προέδρους  των ΝΟΔΕ προκειμένου να του καταθέσουν προτάσεις για πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τους Δήμους. Η γραμμή πάντως που επιδιώκει να περάσει- προφανώς κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη - είναι ότι δεν θα επιτραπούν μικροκομματικές μεθοδεύσεις, ούτε τοπικές διενέξεις και συγκρούσεις.

 

ΓΙΑΤΙ  ΒΙΑΖΕΤΑΙ  Η ΝΔ;

 Με άρθρα σχόλια και ρεπορτάζ η «ΠΡΩΤΗ» ήδη σας έχει ενημερώσει τόσο για την απλή αναλογική που επιδιώκει  να φέρει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για το ενδεχόμενο οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να διενεργηθούν ένα χρόνο νωρίτερα.

Προφανώς αυτό ακριβώς φοβούνται στην Ν.Δ. Και για  να αποτρέψουν τυχόν αιφνιδιασμό προετοιμάζονται από νωρίς ξεκινώντας  «σαφάρι» ανά την επικράτεια για να εντοπίσουν «νέο αίμα» για Δήμους, Περιφέρειες, ΕΒΕ και Δικηγορικούς Συλλόγους!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο κ. Αυγενάκης πρόσφατα επισήμανε και τα  εξής: «Δίνουμε βάρος στην Αυτοδιοίκηση και γι αυτό πρέπει να γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάσπαση δυνάμεων και τον τοπικό διχασμό της εκλογικής μας βάσης. Θα εργαστούμε για να αναδειχτεί η Ν.Δ, πρώτη παντού με άξιους και ικανούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες»

Share this:
Tags:

Λήστεψαν επιχειρηματία με την απειλή καλάσνικοφ