«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το έργο αποχέτευσης λυμάτων

Στις τοπικές κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου και Φλόκα δήμου Αρχ. Ολυμπίας

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το έργο αποχέτευσης λυμάτων

Ιούνιος 01, 2020 08:30 ΠΜ
«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το έργο αποχέτευσης λυμάτων

 

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα έργο «πνοής» για τις μεγάλες τοπικές κοινότητες του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, το οποίο θα απαλλάξει τους κατοίκους από το βραχνά της διάθεσης των αστικών λυμάτων.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού των οικισμών Πελοπίου, Πλατάνου και Φλόκα  και τη σύνδεση του με το Βιολογικό Καθαρισμό Αρχαίας Ολυμπίας.

Το σημαντικό αυτό έργο είχε ενταχτεί από τον πρ.  υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» με συνολικό προϋπολογισμό 5.908.000 ευρώ και είχε αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα για την προηγούμενη Δ.Α. Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τη ΔΕΥΑΑ.

Ήδη έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι εργασίες τοποθέτησης του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και στα τρία παραπάνω χωριά, ενώ συγχρόνως με την αξιοποίηση άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος, παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης και των Τ.Κ Στρεφίου, Σμίλα, Ηράκλειας και Πουρναρίου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες για το έργο αυτό για το οποίο οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από το 2006, έχουν προκύψει δυσχέρειες όσον αφορά την ομαλή  χρηματοδότησή του, με συνέπεια να υπάρχουν περικοπές  αλλά και ανησυχία εάν τα χρήματα θα καλύψουν  τα αποχετευτικά έργα,   που είναι αναγκαία και για τα τρία χωριά.

Προς την κατεύθυνση της επαρκούς χρηματοδότησης αλλά και τη σύνδεση  και των υπολοίπων Τ.Κ.  με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, γίνονται ενέργειες προς τους εμπλεκόμενους φορείς, από τη νέα Δ.Α. Αρχ. Ολυμπίας.

Ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 28 χιλιόμετρα μέχρι την σύνδεση τους με τον Βιολογικό Καθαρισμός της Ολυμπίας (18 χλμ. περίπου τα εσωτερικά δίκτυα και 10 χλμ. ο κεντρικός αγωγός).

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες, ενώ κατά την υλοποίησή του απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους διερχόμενους, δεδομένου ότι  το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο καταλαμβάνει σημαντικό τμήμα εντός του οδοστρώματος.

 

 

Share this:
Tags:

-

-