Σε νέους αγώνες για τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η ΟΑΣΗ

Σε νέους αγώνες για τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων

Σεπτέμβριος 05, 2019 09:30 ΠΜ
Σε νέους αγώνες για τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων
Στο θέμα των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η οποία καλεί  τους παραγωγούς σε επαγρύπνηση για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του προέδρου της ΟΑΣΗ κ. Χρ. Γιαννόπουλου, αναφέρονται τα εξής:
«Η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων πουλήθηκαν και συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλές φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Τελευταίο προϊόν που τσακίζεται κυριολεκτικά το καλαμπόκι. Ένα προϊόν που διαχρονικά ανέστησε οικογένειες που στήριξε την κτηνοτροφία του νομού και όχι μόνο. Κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την χαμηλή τιμή όταν και αυτοί μαζί με τους εισαγωγείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους νόμους της Ε.Ε. που επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων (συνθήκη Μαάστριχτ το 1992) και προχωρούν σε αθρόες εισαγωγές Μήπως σε ελληνοποιήσεις και σε αυτό το προϊόν; Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει και είναι  2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της Ε.Ε.
Αγρότες καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση έχουμε την εμπειρία, η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια δεν μας ταιριάζουν. Προτεραιότητά μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της νέας ΚΑΠ της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Να είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες ότι έχουμε κατακτήσει μόνο με ξεσηκωμό το αποσπούμε. Έρχεται και πάλι η ώρα».
 
Share this:
Tags:

-

-