Σε οριακό σημείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Βρίσκεται το Νοσοκομείο-Κ.Υ. Κρεστένων

Σε οριακό σημείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Ιούνιος 08, 2019 08:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Σε οριακό σημείο λόγω έλλειψης προσωπικού

 Στο επίκεντρο βρίσκεται εκ νέου το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Κρεστένων,  που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή παροχή υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της επ. Ολυμπίας.

Το  πρόβλημα της σημαντικής  έλλειψης προσωπικού από το νοσηλευτικό ίδρυμα αυτή τη φορά εστιάζεται στο μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες παραμένει κλειστό λόγω άδειας που έλαβε  ο μοναδικός του χειριστής!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ηλικιωμένοι  κάτοικοι από απομακρυσμένες περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων να μεταβούν για εξετάσεις στο Νοσοκομείο και τελικά να φύγουν άπρακτοι λόγω της μη λειτουργίας του μικροβιολογικού…

Χαρακτηριστική  είναι περίπτωση του κ. Δημ. Γιαννόπουλου από τα Ρόβια, ο οποίος  όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» πήγε τον ηλικιωμένο πατέρα του στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο, κάτι που έγινε στη συνέχεια σε ιδιώτη ιατρό με κόστος 93 ευρώ!

Από την πλευρά του εξάλλου ο αν. Διοικητής Νοσοκομείου - ΚΥ Κρεστένων και Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ιωάννης Χουζούρης διευκρίνισε  στην «ΠΡΩΤΗ»  πως στο μικροβιολογικό υπάρχει ένας μόνο υπάλληλος, τη στιγμή που δεν έχει ενισχυθεί η μονάδα υγείας  από το Γ.Ν Ηλείας, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.

 

«Είμαστε οριακά»

 

Παράλληλα ο κ. Χουζούρης όσον αφορά το προσωπικό υπογράμμισε ότι «είμαστε οριακά λόγω της  μίας πρόσληψη και μίας αποχώρησης»,  τονίζοντας ωστόσο πως  οι εξετάσεις προγραμματίζονται  όταν  ο εργαζόμενος  βρίσκεται στην υπηρεσία του…

Ν’ αναφερθεί ότι στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε χθες ο κ. Ιωαν. Χουζούρης στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, για το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού, μεταξύ άλλων  τόνισε τα εξής:

«Όταν υπάρχει κενό σε κάποιο Νοσοκομείο αυτό δεν κλείνει,  αλλά ψάχνουμε να βρούμε από το επαρκές κομμάτι των ιατρών να πάνε στην Αμαλιάδα την Κρέστενα ή τον  Πύργο. Όταν για μία κλινική υπάρχει μονόδρομος είναι λάθος και εγώ δεν δέχομαι να καλύψω αυτό το λάθος. Καλώ λοιπόν παρά το ότι είμαστε σε εν δυνάμει προεκλογική περίοδο να αναπτυχθούν και τα τρία Νοσοκομεία του Νομού».

Στο  μεταξύ σχετικά  με τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο - ΚΥ Κρεστένων, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός  ότι πρόσφατα νοσηλεύτρια  έλαβε  απόσπαση στο Κ.Υ. Ζαχάρως, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα!

«Δεν μπορεί να λειτουργεί κατά περίπτωση το Νοσοκομείο, τη στιγμή που διαπιστώνεται και η έλλειψη μιας νοσηλεύτριας που μετακινήθηκε πρόσφατα  στο Κ.Υ. Ζαχάρως. Ζητάμε ν’ ανακληθεί αυτή η μετακίνηση, διότι από την έλλειψη προσωπικού σε διάφορους τομείς αδρανοποιούνται και οι ιατροί του ιδρύματος και διαπιστώνεται μια χαλαρή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε στην  «ΠΡΩΤΗ» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου επηρεάζεται από την προκήρυξη των εκλογών…

 

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019