Σε προτεραιότητα η επισκευή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Σε προτεραιότητα η επισκευή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Φεβρουάριος 14, 2020 09:05 ΠΜ
Σε προτεραιότητα η επισκευή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
Ιδιαίτερα σημαντική όσο και ουσιαστική ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων του Νομικού κόσμου και των Δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας ήταν η συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11 Φεβρουαρίου 2020 από αντιπροσωπεία της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, την οποία αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος Θανάσης Θεοδόσης, ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Μπιρμπίλης και το μέλος του Συλλόγου Αλέξανδρος Γεωργουλής. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν παρών και ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος σημειωτέον είναι και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. 
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κυβερνητικό παράγοντα να δείχνει ενδιαφέρον για τα ζητήματα που ετέθησαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο στην επίλυση των οποίων είναι διατεθειμένος να περέμβει  με το θέμα των αναγκών του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας να μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα.
Ειδικότερα, όπως συμφωνήθηκε, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην  μελέτη για την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου και την ένταξή του στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, κάτι που κρίθηκε απολύτως αναγκαίο, ώστε στην συνέχεια να υπάρξει η ανάλογη πίεση και συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για να προχωρήσει το έργο παράλληλα με την διασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης. Στην ίδια κατεύθυνση και μετά την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων στον Υπουργό θα αντιμετωπισθεί και η επισκευή του κτιρίου του Ειρηνοδικείου της Γαστούνης.
 
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα για το οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν έχει  κάνει επισημάνσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι το θέμα της κάλυψης θέσεων δικαστικών υπαλλήλων στο προαναφερόμενο Πρωτοδικείο. Έγινε λόγος ειδικότερα  για τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα εξαιτίας αυτής της εικόνας  και το γεγονός ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στον αιτούμενο βαθμό οι πολίτες, ούτε βεβαίως να προχωρήσουν οι διαδικασίες για διάφορες υποθέσεις που καθημερινά συσσωρεύονται στον χώρο των Δικαστηρίων.
Επίσης  αναφέρθηκε και το θέμα δυσλειτουργίας  των Γραφείων Κτηματολογίου,  όπου και εδώ  υποστηρίχθηκε η άμεση ανάγκη  ενίσχυσης σε προσωπικό πολύ περισσότερο για το Υποθηκοφυλακείο των  Λεχαινών καθώς εμφανίζει  τεράστια προβλήματα.
Με τον κ. Τσιάρα,  προς τον οποίο μάλιστα έγινε πρόσκληση να επισκεφθεί και ο ίδιος την Αμαλιάδα, προκειμένου να δει από κοντά την επικρατούσα κατάσταση, συζητήθηκαν και τα επίσης σοβαρά θέματα  της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης, υπήρξαν προτάσεις για την ευέλικτη παροχή δικαστικών υπηρεσιών  και καλύτερης συνεργασίας των εμπλεκομένων στον τομέα της Δικαιοσύνης. 
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θανάσης Θεοδόσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και το κλίμα που επικράτησε σε αυτήν και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: « πιστεύω ότι ο Υπουργός αντελήφθη το μέγεθος των προβλημάτων, δε μας μίλησε για μαγική ράβδο επίλυσης αυτών, αλλά έδειξε να έχει διάθεση να βοηθήσει. Εδώ είμαστε για να αποδειχθούν τα παραπάνω».
Με τη σειρά του ο Βουλευτής Ηλείας και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Ανδρέας Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφέροντας ότι πάνω απ’ όλα αισθάνομαι δικηγόρος του Πρωτοδικείου και μετά Βουλευτής. 
 
Share this:
Tags:

-

-