Σε τραγική κατάσταση ένα σπάνιο οικοσύστημα!

Από τις εκβολές του Αλφειού μέχρι τη μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ, στην είσοδο του Πύργου

Σε τραγική κατάσταση ένα σπάνιο οικοσύστημα!

Μάρτιος 20, 2017 10:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
  1. Παντού σκουπίδια, ακόμη και κάτω από την παραδοσιακή μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ!

 

Τεράστια υποβάθμιση υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι  περιβαλλοντικό πάρκο

 

Πρωτοφανής υποβάθμιση συντελείται επί σειρά ετών στο οικοσύστημα  εκατέρωθεν της γέφυρας του Αλφειού, στην ανατολική είσοδο του Πύργου,  όπου ουσιαστικά  έχει «σβήσει» από το χάρτη μια πανέμορφη περιοχή!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο, παρατηρείται κυρίως από τη γέφυρα του Αλφειού μέχρι την παραδοσιακή  γέφυρα  του ΟΣΕ, όπου εδώ και πολλά χρόνια κυριολεκτικά έχει εγκαταλειφθεί  στην «τύχη» του.

Ένας κατεστραμμένος δρόμος διέρχεται μέσα από ένα απέραντο σκουπιδότοπο, ο οποίος καταλήγει στη σιδερένια γέφυρα του ΟΣΕ όπου η κατάσταση μόνο σαν τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί, από τα μπάζα, τα απορρίμματα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους!

Ένα απέραντο τμήμα γεμάτο από μπάζα και λογής άχρηστα αντικείμενα…

 

Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας να υπάρχει μια τέτοια περιοχή, στην οποία λόγω απόμερης τοποθεσίας επικρατεί διαρκής ανομία η οποία σύμφωνα με τους περίοικους δεν παρατηρείται μόνο στην ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων…

Για την περιοχή αυτή ωστόσο  εκ μέρους της Δ.Α. Πύργου έχει αναφερθεί πως σύντομα πρόκειται να υπάρξει  η παρουσίαση σχεδίου για την αναβάθμιση της εισόδου της πόλης και ειδικότερα  πέριξ του εν λόγω οικοσυστήματος του Αλφειού.

Εφόσον τελικά υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο ανάπλασης, θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξει μέριμνα για τον καθαρισμό ολόκληρου του τμήματος που αποτελεί και  εστία  μεγάλης δυσφήμησης στα μάτια των επισκεπτών,  οι οποίοι  αρχικά μπαίνουν σε ένα τοπίο με πυκνή βλάστηση, αλλά στη συνέχεια αντικρίζουν τραγικές εικόνες…

Τεράστια υποβάθμιση σε ένα μοναδικό τοπίο που θα μπορούσε  να μετατραπεί σε απέραντο περιβαλλοντικό πάρκο, για τους κατοίκους του Πύργου.

 

 

  1. Ακόμα και ο δρόμος που οδηγεί προς της Σαλμώνη έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του…

 

Ακόμη και πρόβατα βόσκουν δίπλα από σημεία όπου είναι διάσπαρτα απορρίμματα και διάφορες  εστίες ρύπανσης! 

Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου