Σημάδια… ανάκαμψης του τουρισμού στη Ζαχάρω

Αυξήσεις των κρατήσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Σημάδια… ανάκαμψης του τουρισμού στη Ζαχάρω

Ιούνιος 15, 2017 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Ενθαρρυντικά σημάδια για την αύξηση  του τουρισμού κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, παρατηρούνται  αυτή την περίοδο στην περιοχή της Ζαχάρως.
Ήδη σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην περιοχή,  υπάρχουν  περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα πράγματα αναμένεται να καλυτερεύσουν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.
Ωστόσο  την εποχή που διανύουμε η κίνηση παρουσιάζεται καθηλωμένη γενικότερα  στην αγορά της Ζαχάρως, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες των επαγγελματιών για αύξηση  των επισκεπτών  κατά τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού, προκειμένου να λάβουν οικονομική ανάσα…
«Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στην αγορά  το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού μέχρι στιγμής η κίνηση είναι υποτονική, κάτι στο οποίο επέδρασαν και οι άστατες καιρικές συνθήκες» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Αναστάσιος Κάππος.
 
 
Τα λουτρά Καϊάφα
Σημαντικά «ατού» για την προσέλκυση επισκεπτών αποτελούν τα ευεργετικά λουτρά Καϊάφα, το τουριστικό περίπτερο  στην πανέμορφη παραλία Ζαχάρως, που ξεκίνησε να λειτουργεί, αλλά και τα διάσπαρτα αξιοθέατα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή (Βαρκό, Σμέρνα, Λέπρεο, Γιαννιτσοχώρι κ.α.).
Ειδικά οι ιαματικές πηγές στον Καϊάφα οι οποίες ήδη λειτουργούν αποτελούν «πόλο έλξης» για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι  βλέπουν εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά την υγεία τους.
«Έχει ήδη αρχίσει ο τουρισμός και μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια  προκειμένου να υπάρξει ανάλογη πορεία, μέσα στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Σε αυτό θα συνδράμει το γεγονός ότι η παραλία μας είναι καθαρή, αλλά και η λειτουργία των λουτρών. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε να πάμε καλύτερα με τη συνδρομή των τοπικών φορέων για  τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά  και την ανάπτυξη του θρησκευτικού και του ιαματικού τουρισμού» επεσήμανε  ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Ζαχάρως Νίκος Μπολιάρης.
Με την προσδοκία ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της κίνησης βρίσκονται εξάλλου  οι επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή , κάτι που ωστόσο μέχρι στιγμής  δεν είναι ιδιαίτερα …ορατό!
 «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι και τόσο ευχάριστη  όσον αφορά τον ερχομό επισκεπτών, αλλά τα πράγματα θα είναι καλύτερα Ιούλιο και Αύγουστο όπου υπάρχουν  αρκετές κρατήσεις»  τόνισε ο κ. Σπύρος Αρτουμάς.
 
 
Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου