Στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι για τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας

Χθες στο εφετείο της Πάτρας

Στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι για τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας

Μάρτιος 14, 2019 12:00 ΜΜ
Στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι για τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας
Απαλλάχθηκε ο ένας, στο νοσοκομείο ο άλλος...
 
Στα… "μαλακά" φαίνεται να πέφτουν οι δύο κατηγορούμενοι που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο που έμεινε γνωστό ως... η υπόθεση με τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας. 
Οι δυο τους ήρθαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της επικίνδυνης και της απλής σωματικής βλάβης, αντίστοιχα, αφού όταν απλήρωτοι εργάτες σε φραουλοχώραφα της Μανωλάδας ζητούσαν για μια ακόμη φορά τα δεδουλευμένα τους, ένας από τους δύο που είχε τον ρόλο του «ένοπλου φρουρού» άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας σοβαρά 30 εργαζόμενους.
Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία με θύματα ανθρώπους που ήρθαν να εργαστούν στη χώρα μας
Για τον πρώτο κατηγορούμενο που είναι ασθενής και είναι σύμφωνα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο νοσοκομείο, η υπόθεση αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα δικάσιμος. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η επικίνδυνη σωματική βλάβη. Να σημειώσουμε ότι κατηγορία είχε μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη με βούλευμα.
Σε σχέση με τον δεύτερο κατηγορούμενο επειδή οι ποινές του ήταν κάτω των έξι μηνών με εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» έπαυσε η δίωξη.
Οι εργάτες, για τους οποίους οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν αλλάξει, περιμένουν να δικαιωθούν ενώ βρέθηκαν όλοι μαζί στη δικαστική αίθουσα ελπίζοντας ελληνική δικαιοσύνη.
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου