Στασιμότητα για πρ. λίμνη Μουριάς και Αλφειό ποταμό

Παρατηρείται όσον αφορά την ικανοποίηση αιτημάτων του φυσιολατρικού συλλόγου

Στασιμότητα για πρ. λίμνη Μουριάς και Αλφειό ποταμό

Ιούλιος 10, 2020 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Στασιμότητα για πρ. λίμνη Μουριάς και Αλφειό ποταμό

 

Στασιμότητα παρατηρείται  γύρω από το θέμα του επαναπλημμυρισμού της πρ. λίμνης Μουριάς, καθώς και την ανάπλαση του πάρκου του Αλφειού ποταμού στην ανατολική είσοδο του Πύργου, που  επί σειρά ετών παρουσιάζουν  μεγάλη υποβάθμιση.

Για τα παραπάνω σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, εκ μέρους του φυσιολατρικού συλλόγου φίλων της πρ. λίμνης Μουριάς και Αλφειού ποταμού, εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ήδη σταλεί σχετικό υπόμνημα προς τον  αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά από αιτήματα που θα πρέπει να προχωρήσουν.

Πρώτο και κύριο είναι η έναρξη της διαβούλευσης  για την πρ. λίμνη Μουριάς, σύμφωνα και με τα όσα έχει αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεοδ. Βασιλόπουλος.

Προς αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με τον επικεφαλής του συλλόγου κ. Θεοδ. Δάββο, ο δήμος Πύργου έχει εξασφαλίσει σημαντικό ποσό προκειμένου να υλοποιηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον επαναπλημμυρισμό, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια.

Ακόμα στα αιτήματα του συλλόγου, είναι η διαμόρφωση  του πάρκου του Αλφειού με μηχανήματα, η παραχώρηση τσιμεντένιων   τραπεζόπαγκων     για να μην μπορούν να τους κλέψουν, ο ηλεκτροφωτισμός της γέφυρας του Αλφειού, η τοποθέτηση  ενός πυλώνα με φωτιστικά στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Δάββο, μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει απάντηση σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα,  που να τονιστεί ζήτησε ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος να του αποσταλούν, μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν με το φυσιολατρικό σύλλογο.

Αιτήματα εξάλλου πρόκειται να τεθούν και στο δήμο Πύργου, τα οποία αφορούν την εγκατάσταση φωτιστικών μέσα στα πλατάνια, τραπεζόπαγκους κ.α.

 

Share this:
Tags:

-

-