Στις «καλένδες» βρίσκεται ο επαναπλημμυρισμός

Στην πρώην λίμνη Μουριάς στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Πύργου

Στις «καλένδες» βρίσκεται ο επαναπλημμυρισμός

Νοέμβριος 12, 2019 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Στις «καλένδες» βρίσκεται ο επαναπλημμυρισμός
Εξακολουθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της ρίψης και καύσης απορριμμάτων…
 
Στασιμότητα παρατηρείται γύρω από το θέμα του επαναπλημμυρισμού της πρ. λίμνης Μουριάς,  το οποίο  είναι ένα από τα πιο σημαντικά  για το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δ.Α. έχουν γίνει προσεγγίσεις με εμπλεκόμενους  τοπικούς φορείς και συλλόγους, προκειμένου  να έλθει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του επαναπλημμυρισμού.
protinews
Ωστόσο μια σειρά από  πολύ σοβαρά θέματα (δρόμος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, κόκκινα δάνεια, ΤΕΦΑΑ κ.α.),  έχουν «επισκιάσει» κάθε προσπάθεια για την επαναφορά τμήματος της πρ. λίμνης Μουριάς.
Συγχρόνως όμως  εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό η ρύπανση στο κομβικό σημείο της πρ. λίμνης, με την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων τα οποία εν συνεχεία κάποιοι ασυνείδητοι καίνε, γεμίζοντας με τοξίνες την ευρύτερη περιοχή.
Τα σκουπίδια ρίχνονται  δίπλα από εκτάσεις που βρίσκουν τροφή εκατοντάδες  πρόβατα, ενώ  αμέτρητα άχρηστα αντικείμενα  βρίσκονται  εντός της πρώην λίμνης, όπου σταδιακά ανεβαίνει η στάθμη  του νερού μετά από έντονες βροχοπτώσεις.
 protinews
Share this:
Tags:

-

-