Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται ο συνδετήριος δρόμος

Ασφαλτοστρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα που ενώνει τις Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου - Κυπαρισσίας

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται ο συνδετήριος δρόμος

Ιανουάριος 09, 2017 12:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του συνδετήριου δρόμου των Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου - Κυπαρισσίας, μετά την ασφαλτόστρωση που έγινε στο μεγαλύτερο τμήμα του.
Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Μάιο με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ και η ημερομηνία παράδοσής του είναι στα μέσα του Φεβρουαρίου.
Στο πολύ σημαντικό αυτό συνδετήριο τμήμα έχουν ολοκληρωθεί εργασίες εκσκαφής, επίχωσης, υπόβασης και βάσης, καθώς και ασφαλτόστρωσης  του δρόμου, ενώ απομένει ένα κομμάτι προς την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο.
Ανάδοχος  του έργου είναι η εταιρία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 59,19%, ενώ το έργο  επιβλέπεται από την Τεχνική Υπηρεσία  του δήμου Πύργου  και χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 001 που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Ανδρ. Σκαρτσιάρη, ο  δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός που ενώνει τις δύο Εθνικές οδούς και η χρήση του εξυπηρετεί την κυκλοφορία βαρέων και μη οχημάτων, με κατεύθυνση τη νότια Ηλεία και τη νέα εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης.
Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου