Στόχος η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου

Στον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Στόχος η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου

Ιανουάριος 16, 2020 08:39 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Στόχος η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου
Την αξιοποίηση του παραλιακού του μετώπου σχεδιάζει ο δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων μέσω του ειδικού χωροταξικού σχεδίου που μαζί με το ΣΧΟΑΑΠ και τη μελέτη που ήδη εκπονεί θα δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες επισκέπτες να χαίρονται τις πεντακάθαρες παραλίες αλλά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής.
 
Αναφερόμενος στην ανάγκη αξιοποίηση του παραλιακού του μετώπου ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος τόνισε:
 
«Πρόσφατα ψηφίσαμε τεχνικό πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι για τον προϋπολογισμό προκειμένου να «ανοίξει» το ταμείο του δήμου να αρχίσουμε να λειτουργούμε. Θα στείλουμε το υλικό αυτό προς το παρατηρητήριο για να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του και ταυτόχρονα η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για το κείμενο των δράσεων. Εκεί λοιπόν προβλέπουμε παρεμβάσεις και δράσεις του δήμου. Μια δράση που θα εξελιχθεί, αφορά το παραλιακό μέτωπο και στοχεύει στην αξιοποίηση του παραλιακού μας μετώπου μετά το «πάγωμα» που έγινε με το Προεδρικό Διάταγμα και την κάκιστη μελέτη την οποία εκπόνησε μελετητής με εντολή του υπουργείου Υποδομών σε σχέση με την παρουσία της caretta caretta  αλλά και άλλων πτηνών και ζώων στη περιοχή μας και έθετε εκτός της όποια ανθρώπινη παρουσία. Να σας θυμίσω ότι τότε από τη δύση του ηλίου έως την ανατολή απαγορευόταν να πλησιάσει άνθρωπος στην παραλία. Οι δε καντίνες που μας επέτρεπαν να έχουμε ότι εξοπλισμό είχαν για την εξυπηρέτηση του κόσμου έπρεπε να απομακρύνεται από την άμμο με τη δύση του ηλίου. 
 
Αυτή την κατάσταση επεφύλασσαν την ευρύτερη περιοχή του Καϊάφα που ήταν ένα δυναμικό σημείο που θα μπορούσε δώσει ανάπτυξη στο Νόμο. Εκεί λοιπόν εντάξαμε δράση για να κάνουμε το ειδικό χωροταξικό σχέδιο που μαζί με το ΣΧΟΑΑΠ και τη μελέτη η οποία εκπονείται θα μπορέσουμε να εμβολίσουμε σε απλά πράγματα. Εμείς θέλουμε αυτό το κομμάτι που αντιστοιχεί στην περιοχή μας και είναι στα διοικητικά μας όρια να μείνει στην κατάσταση που είναι, αφού απομακρυνθεί και ένα αυθαίρετο που υπάρχει μέσα στο κύμα το οποίο ανήκει σε σημαντικό άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο και σε κυβερνητική θέση. Δεν έχει τολμήσει άλλος πολίτης να ασελγήσει σε αυτή την περιοχή!
 
Με το ειδικό χωροταξικό ζητάμε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο δημότη μας και τον επισκέπτη της περιοχής με κάποιους όρους ανθρώπινους και σύγχρονους ένα ποτήρι νερό που θα χρειαστεί στην παραλία. Εμείς θα πειθαρχήσουμε την όποια κατεύθυνση μας δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ίδια η πολιτεία, ούτως ώστε να μη θίξουμε το περιβάλλον, με ένα κτίριο που θα είναι εναρμονισμένο απόλυτα και διεκδικούμε και θα αμυνθούμε της όποιας αλλοίωσης του περιβάλλοντος. Βεβαίως διεκδικούμε να έχουμε περιπατητικούς διαδρόμους μέσα στο δάσος να γίνουν τα παρατηρητήρια για επιστημονικούς λόγους και σωματεία -συνδέσμους -επιστημονικά ιδρύματα, τα ορνιθοειδή τα οποία στο κουραστικό ταξίδι απο την Αφρική ξεκουράζονται εκεί, να μπορέσουμε να αναδείξουμε την παλιά ζωή της περιοχής αυτής μέσα από την αλιεία στη λίμνη Αγουλινίτσας, πράγματα τα οποία τώρα είναι απαγορευμένα. Εκεί φιλοδοξούμε να έχουμε συνεργασία με τους όμορους δήμους και κυρίως με το δήμο Ζαχάρως. Μας συνδέει η περιοχή του Καϊάφα, καθώς εκεί ακριβώς συναντιόμαστε και θα μπορούμε να είχαμε μία ταυτόχρονη παρουσία οι δήμοι Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως σε αυτό το χώρο τον ιερό για εμάς και με μεγάλες προσδοκίες και μεγάλες δυνατότητες που έχει και για το Νομό». 
 
Αναφερόμενος και τον σχεδιασμό που υπήρχε για την δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ μεταξύ Ραχών και Επιταλίου στα όρια ουσιαστικά των δήμων Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Πύργου ο Σ. Μπαλιούκος τόνισε: «Είναι χώροι που δεν ανήκουν σε κάποιον αλλά σε όλους μας και μακάρι να γίνει η επένδυση όπως έχει σχεδιαστεί. Πιέζαμε τους εκπροσώπους των επενδυτών πριν την έκδοση του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό. Από εκεί και πέρα, τι να πούμε; Το θέμα έχει «παγώσει». Μιλάμε για το μεγαλύτερο γκολφ του κόσμου, με τις τρύπες κατά μήκος της ακτογραμμής και θα ήταν το μόνο όπου ο παίκτης θα είχε ορατότητα με τη θάλασσα».
 
 
Share this:
Tags:

-

-