Στον «αέρα» οι εφημερίες στην παθολογική κλινική

Στο Νοσοκομείο Πύργου λόγω έλλειψης ιατρών - Λύσεις αναζητούνται από τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας για να μην μείνει ακάλυπτη η μονάδα…

Στον «αέρα» οι εφημερίες στην παθολογική κλινική

Ιούλιος 03, 2020 08:33 ΠΜ
Στον «αέρα» οι εφημερίες στην παθολογική κλινική

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εφημερίες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, αφού ο αριθμός των ιατρών δεν επαρκεί για την κάλυψη του μηναίου προγράμματος  της μονάδας.

Αυτή τη στιγμή στην παθολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος υπηρετούν τέσσερις ιατροί, εκ των οποίων η μία είναι με οργανική θέση, δύο με μετακίνηση από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας  (θα παραμείνουν για ένα ακόμη τρίμηνο), ενώ στην περιοχή έρχεται και μια ιατρός από την Πάτρα προκειμένου να κάνει 6-7 εφημερίες το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», το ζήτημα των εφημεριών  αποτελεί  «μήλο της έριδος» μεταξύ ιατρών και διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας, από το γεγονός ότι  δεν  εκτελούνται οι εφημερίες που είναι αναγκαίες για να καλυφθεί η παθολογική, αλλά  εκείνες που ορίζει σχετικά ο νόμος (6 το μήνα)…

Ωστόσο  λόγω και της  έκτακτης κατάστασης που επικρατεί  στη συγκεκριμένη κλινική, εξαιτίας και της έλλειψης ενδιαφέροντος  από  παθολόγους προκειμένου να τη στελεχώσουν,  εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου κρίνεται  αναγκαία η διενέργεια περισσότερων εφημεριών το μήνα.

Συμβολή

Για το πρόβλημα αυτό εξάλλου από τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας εξετάζεται και η συμβολή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τη διενέργεια  εφημεριών  που είναι αναγκαίες  για να μη μείνει  ακάλυπτη η παθολογική κλινική, ειδικά  σε μια  περίοδο που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες  λόγω του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μήνα Ιούλιο που διανύουμε με την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στην παραπάνω  μονάδα θα μείνουν περίπου 3 εφημερίες ακάλυπτες, πράγμα που οδηγεί  τη διοίκηση   του ιδρύματος στην εξεύρεση άμεσων  λύσεων  για να μην προκύψουν προβλήματα όσον αφορά  τις ανάγκες  των πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση εκφράζεται  η ανάγκη για  θετική ανταπόκριση εκ μέρους των ιατρών, που με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν  φόρτο εργασίας και στηρίζουν  το Νοσοκομείο, αλλά αυτή τη στιγμή διαφαίνεται αδιέξοδο στον ορίζοντα.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει  στην παθολογική κλινική, έχει ενημερωθεί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ  κ. Γιαν. Καρβέλης ο οποίος ωστόσο εξέφρασε αδυναμία για την απόσπαση ιατρών από Νοσοκομεία γειτονικών νομών, τη στιγμή που κι εκεί υπάρχουν  ελλείψεις παθολόγων…

Να τονιστεί πως σε πανελλαδικό επίπεδο παρατηρείται σημαντική έλλειψη ιατρών της εν λόγω ειδικότητας, κυρίως  από το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξαιτίας της κρίσης  αναχώρησαν για εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό.

 

protinews

 

protinews

 

 

Κώστας Αντωνόπουλος

Share this:
Tags:

-

-