Στους δρόμους για το… δρόμο

Συμβολική κινητοποίηση στη ΒΙΠΕ Πατρών για την άμεση υλοποίηση της Πατρών- Πύργου

Στους δρόμους για το… δρόμο

Ιανουάριος 22, 2020 12:00 ΜΜ
Στους δρόμους για το… δρόμο
Σε συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού Πατρών- Πύργου στο κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. προχώρησε χθες το πρωί ο δήμος Πατρέων. Πλήθος κόσμου με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων», βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη και την ολοκλήρωση του έργου ζητώντας παράλληλα το υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου χωρίς διόδια. 
Στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αλλά και ο αναπληρωτής Δημάρχου Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος. 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας.
Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Με τον αγώνα μας, είμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση που βάζει τις ζωές που χάνονται απέναντι στη λογική του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Ταυτόχρονα παλεύουμε στην κατεύθυνση, ο δρόμος αυτός, να μην καταστρέφει τους οικισμούς από τους οποίους θα περάσει και να μην υποβαθμίσει την περιοχή μας, γι αυτό και μιλάμε για την Νότια Χάραξη, που μπορεί και θα έπρεπε να υλοποιηθεί, από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.
Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, μπορούμε να επιβάλλουμε αυτό που είναι κοινή λογική και συμφέρει τον λαό. Δεν κάνουμε πίσω».
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας Παναγιώτης Κουνάβης, ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Πηνειού, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ο Χρήστος Πατούχας-επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτης Πολιτείας» Πάτρας  και η Τασία Παπαντωνοπούλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων.
 
Share this:
Tags:

-

-