Στους δρόμους θα βγουν οι καρπουζοπαραγωγοί

Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για τις αποζημιώσεις που αργούν ακόμη…

Στους δρόμους θα βγουν οι καρπουζοπαραγωγοί

Σεπτέμβριος 15, 2020 10:11 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Στους δρόμους θα βγουν οι καρπουζοπαραγωγοί

Σε διαρκή αγωνία αλλά και αβεβαιότητα εξακολουθούν να βρίσκονται οι καρπουζοπαραγωγοί της Ηλείας, που το προϊόν τους έμεινε αδιάθετο κυρίως λόγω του κορωνοϊού, αφού μέχρι στιγμής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις που πρόκειται να δοθούν στους πληγέντες παραγωγούς.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους παραγωγούς καρπουζιών  στο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, με τη συνδρομή και των υπόλοιπων αγροτών του Νομού.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Σωτήρης Αντωνάτος, αφού εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του στην «ΠΡΩΤΗ», τόνισε ότι οι παραγωγοί δεν εμπαίζονται όσον αφορά τις αποζημιώσεις, τη στιγμή που μεγάλες καταστροφές υπέστησαν  και εκείνοι που πούλησαν 5 λεπτά τα καρπούζια τους.

Ακόμα ο κ. Αντωνάτος ανέφερε  πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα αδιάθετα  καρπούζια παραμένουν εντός  των  χωραφιών, προκειμένου να διαπιστωθεί από τους αρμόδιους, το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι παραγωγοί.

Ήδη υπάρχει συνεννόηση  με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των αγροτών στην Ηλεία, τόσο για τη διενέργεια κινητοποιήσεων στους δρόμους, όσο και τη μετάβαση αγροτών με πούλμαν  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

protinews

Share this:
Tags:

-

-