Συγκίνηση για τη «δικιά τους Σωσώ»!

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Συγκίνηση για τη «δικιά τους Σωσώ»!

Ιούνιος 19, 2019 05:00 ΜΜ
Συγκίνηση για τη «δικιά τους Σωσώ»!
Μετά από 28 ολόκληρα χρόνια αποχώρησε  η υπεύθυνη του κυλικείου κ. Αναστασία Χριστοφιλλοπούλου
 
Γεμάτη συγκίνηση ήταν η ατμόσφαιρα την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Κι αυτό επειδή μετά από έξι χρόνια στα θρανία αποχωρούσαν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης, αλλά και επειδή αποχωρούσε από το σχολείο μετά από 28 ολόκληρα χρόνια  η υπεύθυνη του κυλικείου κ. Αναστασία Χριστοφιλλοπούλου. 
Μετά τη γιορτή της λήξης, η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Κουνέλη μίλησε για τη «δικιά τους Σωσώ» και μαζί με τους εκπαιδευτικούς της απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο σχολείο. 
«Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη κυρίως, που θα μιλήσω για τη Σωσώ. Και πιστεύω ότι αυτά που θα πω εκφράζουν και τους συναδέλφους και τα τωρινά παιδιά, μαθητές και μαθήτριές μας αλλά και χιλιάδες άλλα που πέρασαν από αυτό το σχολείο. Γνωρίζω τη Σωσώ έξι χρόνια τώρα. Και αν μου ζητούσαν να συνοψίσω τη σημασία της παρουσίας της για το σχολείο μας θα έλεγα ότι είναι η αναντικατάστατη στυλοβάτης του, η σταθερή αξία και δύναμη πάνω στην οποία στηρίχθηκε εν πολλοίς το έργο όλων όσων ήρθαν και παρήλθαν χτίζοντας και μαζί της αυτό το δημιούργημα που δε θα ήταν ποτέ το ίδιο  χωρίς αυτήν. Γιατί δε μας πρόσφερε μόνο αυτό που ήταν υποχρεωμένη να μας εξασφαλίσει αλλά πολύ περισσότερα από αυτό. Και αυτά μας τα πρόσφερε από προαίρεση και γενναιοδωρία.
Λειτούργησε με στοργή για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ήταν το προνοητικό μυαλό και το άγρυπνο μάτι για την καλή λειτουργία και την ασφάλεια όλων μας. Η πολύτιμη συνεργάτης στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας έργο. Είχε απαντήσεις, ιδέες και λύσεις για πολλά πρακτικά θέματα.  Θεώρησε το σχολείο δεύτερο σπίτι της και γι’ αυτό νοιάστηκε και νοιάζεται για την καλή λειτουργία και καλή εικόνα του σχολείου μας και έκανε και κάνει για το σκοπό αυτό ό,τι περνάει απ’ το χέρι της, αφειδώλευτα. Για όλα αυτά, Σωσώ, σ’ ευγνωμονούμε…
Σου ευχόμαστε τα χρόνια της ξεκούρασης να είναι πολύ περισσότερα από τα χρόνια της κουραστικής εργασίας σου και να τα χαρείς με υγεία και με ό,τι αξίζει να απολαύσει κανείς στη ζωή. Θέλουμε να σε έχουμε κοντά μας για πάντα. Να έρχεσαι για να μας δίνεις την αγάπη σου. Ως ένδειξη αγάπης και αναγνώρισης για την πολύπλευρη προσφορά σου, μια αναμνηστική πλακέτα από το Σχολείο μας» ανέφερε διευθύντρια του 6ου  Δημοτικού Σχολείου Πύργου.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019