Συναγερμός για επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στο 2ο γυμνάσιο του Πύργου

Ασυμπτωματικός ο μαθητής που προσήλθε κανονικά στο σχολείο του - Κλείνει το τμήμα με απόφαση του υπ. Παιδείας για σήμερα, ενώ αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ προκειμένου οι Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων

Συναγερμός για επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στο 2ο γυμνάσιο του Πύργου

Σεπτέμβριος 16, 2020 08:51 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Συναγερμός για επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στο 2ο γυμνάσιο του Πύργου

Την άμεση κινητοποίηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας προκάλεσε το γεγονός ότι εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πύργου. Ο μαθητής είχε προσέλθει κανονικά στο σχολείο του, την Δευτέρα αλλά και χθες Τρίτη, γεγονός που προκάλεσε «συναγερμό» στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αμέσως ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αλλά και το Ειδικό Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε το συγκεκριμένο τμήμα να μην λειτουργήσει σήμερα και πιθανά έως και την Παρασκευή, ενώ θα υπάρξει επανεξέταση της όλης κατάστασης, προκειμένου να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εάν κι εφόσον κριθεί σκόπιμο. Παράλληλα στο πλαίσιο των ενεργειών που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθεί επιδημιολογική διερεύνηση αλλά και ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή ο οποίος προσωρινά θα μείνει σε καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος μαθητής, είχε επιστρέψει στο σπίτι του, τη Δευτέρα μετά από διακοπές που έκανε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήταν ασυμπτωματικός.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, δεν είναι θετικά στον ιό.

Ερωτηθείς από την «Πρώτη» για το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε σχολική μονάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε: «Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19  σε σχολικές μονάδες και την αντίστοιχη σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας που έχει σταλεί, οι Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν την αρμοδιότητα να εισηγηθούν την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή τμημάτων σχολικών μονάδων. Δεδομένου ότι ο σχετικός Νόμος δεν έχει δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. η αρμοδιότητα αυτή δεν είναι σε ισχύ. Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος του 2ου Γυμνασίου Πύργου ενώ παράλληλα θα είναι σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ η επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση επαφών».

Αναφερόμενος στην ανησυχία που έχει προκαλέσει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ο

Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος επεσήμανε: «Χρειάζεται να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και πάνω από όλα να μη μας πιάνει πανικός. Είναι μία πανδημία που θα πρέπει να συνηθίσουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και να τηρείται το τρίπτυχο, όχι συγχρωτισμός, χρήση μάσκας και καθαρισμός χεριών. Αυτό το οποίο θα πρέπει να αντιληφθούμε με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν είναι ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν καθόλου με εξαίρεση τους μαθητές που πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα. Το μήνυμα το οποίο πρέπει να περάσει στην κοινωνία μας είναι ότι η μάσκα σώζει».

protinews

Share this:
Tags:

-

-