Συναγερμός! “Ύποπτοι” φάκελοι στο Πολυτεχνείο, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα

ύποπτοι φάκελοι και σε άλλα τρία σημεία

Συναγερμός! “Ύποπτοι” φάκελοι στο Πολυτεχνείο, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα

Ιανουάριος 10, 2019 01:05 ΜΜ
Συναγερμός! “Ύποπτοι” φάκελοι στο Πολυτεχνείο, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα

Μετά τη Μυτιλήνη, ύποπτοι φάκελοι και σε άλλα τρία σημεία. Βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο και σε Κρήτη, Κέρκυρα. Χθες είχε βρεθεί ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Περιέχουν άγνωστη ουσία.

Συναγερμό στις αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα προκαλεί ο εντοπισμός νέων “ύποπτων” φακέλων σε άλλα τρία σημεία, μόλις λίγες ώρες αφού βρέθηκε άλλος “ύποπτος” φάκελος με άγνωστη ουσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (10.01.2019) και λίγες ώρες πριν από την άφιξη στην Αθήνα της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έγινε γνωστό πως τρεις “ύποπτοι” που φαίνεται να περιέχουν άγνωστη ουσία βρέθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στα πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας.

Ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της ΕΜΑΚ μεταβαίνουν ήδη στα τρία σημεία για να παραλάβουν τους φακέλους.

Το θρίλερ στη Μυτιλήνη

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε φτάσει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη ένας άλλος “ύποπτος” φάκελος, που περιείχε άγνωστη ουσία. Ως αποστολέας εμφανιζόταν ένας Ινδός, ενώ παραλήπτης ήταν η πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός, το πανεπιστήμιο αποκλείστηκε και τα μεσάνυχτα έφτασε στο νησί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, μαζί με ειδικούς από τον “Δημόκριτο”, που παρέλαβαν τον φάκελο και τον μετέφεραν στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να εξεταστεί.

«Η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους» έγραφε το σημείωμα που βρέθηκε μαζί με τον φάκελο. Οι αρχές προσπαθούν να “αποκωδικοποιήσουν” το μήνυμα αλλά και να εντοπίσουν αν ο Ινδός που εμφανίζεται ως αποστολέας είναι υπαρκτό πρόσωπο ή όχι.

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – μεταφέρθηκαν πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς. Παραμένουν ωστόσο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

 

newsit

Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)