Συνάντηση για Κυπαρισσιακό, Καϊάφα και απορρίμματα είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και o αν. υπουργός Περιβάλλοντος

Συνάντηση για Κυπαρισσιακό, Καϊάφα και απορρίμματα είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και o αν. υπουργός Περιβάλλοντος

Δεκέμβριος 30, 2016 08:21 ΜΜ

Το Προεδρικό Διάταγμα  για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, η αξιοποίηση του Καϊάφα καθώς και το εργοστάσιο απορριμμάτων, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Σωκράτη Φάμελλο.   

 Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ενημέρωσε τον νέο υπουργό για τις θέσεις της Περιφέρειας , των δήμων και φορέων της Ηλείας για το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ανάπτυξη της περιοχής, εξαιτίας των αυστηρών και αβάσιμων προβλέψεών του.

      Ο κ. Γεωργιόπουλος εξάλλου  επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αξιοποίησης του Καϊάφα, ενημέρωσε τον κ. Φάμελλο  για τις πολλές δυσκολίες που συναντά το έργο, παρά τις προθέσεις και  ζήτησε την βοήθεια του υπουργού σχετικά με τις  περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της μελέτης από την ΕΤΑΔ, ενώ συγχρόνως επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του έργου.

     Δεδομένης της έγκρισης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που εκπόνησε και κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε την ανάγκη η διυπουργική επιτροπή, στην οποία μετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, να προχωρήσει γρήγορα στην απόφασή της, για την Κεντρική Μονάδα Διαχείρισης (εργοστάσιο), προκειμένου επιτέλους να λυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την Ηλεία.

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου