Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με Λ. Μενδώνη

Στο Υπουργείο Πολιτισμού

Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με Λ. Μενδώνη

Φεβρουάριος 01, 2020 03:00 ΜΜ
Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με Λ. Μενδώνη
Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. 
Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κ. Δημήτρης Σπύρου και ο οργανωτικός υπεύθυνος, κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ενώ συζητήθηκαν δυο βασικά θέματα, που αφορούν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ο κ. Γιαννόπουλος, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Φεστιβάλ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που αναγνώρισε και η κα Μενδώνη, δηλώνοντας αρωγός στην επιθυμία και προσπάθεια που καταβάλει τόσο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι εκπρόσωποι του Φεστιβάλ, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του θεσμού. 
Αρχικά συζητήθηκε η ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για το Φεστιβάλ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία και η ανάπτυξη του θεσμού, και από το επόμενο έτος, δεδομένου ότι η υπάρχουσα προγραμματική σύμβαση λήγει στο τέλος του 2020. Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού ήταν θετική και το μόνο που απομένει, είναι η προώθηση των τυπικών διαδικασιών για την υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των τριών πλευρών. Καταφατική ήταν και η απάντηση της Υπουργού, για την επικούρηση της προσπάθειας που καταβάλει η διοργάνωση του Φεστιβάλ, για την υποστήριξη του θεσμού από Οργανισμούς και Ιδρύματα της χώρας.
Με ενδιαφέρον παρακολούθησε η κα Μενδώνη και την ενημέρωση από τον Γιαννόπουλο, για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, για την υλοποίηση του έργου «Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας», συγχαίροντάς τον για την ταχύτητα προώθησης των διαδικασιών ωρίμανσης του έργου. Παράλληλα επικρότησε την επιλογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στον ορισμό Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του θα συμβάλει τα μέγιστα στην βελτιστοποίηση και επικαιροποίηση της υπάρχουσας (σ.σ από το 2009) προμελέτης, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, που θα μετατρέψει το παλιό Σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ σε «σπίτι» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. 
Tέλος, υπήρξε σύντομη ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην Ολυμπία, στο πλαίσιο της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τον ερχόμενο Μάρτιο, και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του κ. Γιαννόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ολυμπία.
 
Share this:
Tags:

-

-