Συντονισμός για την αντιμετώπιση των καταστροφών από πλημμύρες

Ευρεία σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο Πύργου

Συντονισμός για την αντιμετώπιση των καταστροφών από πλημμύρες

Νοέμβριος 04, 2016 06:28 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος

Η ανάγκη θωράκισης της τοπικής κοινωνίας από τ’ ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως τις πλημμύρες που συχνά έχουν καταστροφικά αποτελέσματα, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας του δήμου Πύργου.

Μιλώντας αρχικά κατά τη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. ο δήμαρχος Πύργου  κ. Γαβρ. Λιατσής,  τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών  προκειμένου να μην υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε περιπτώσεις καταστροφών.

Ακόμη υπενθύμισε τη μεγάλη άσκηση που είχε γίνει κατά την προηγούμενη θητεία του, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόθεση να διεξαχθεί κάτι ανάλογο το προσεχές χρονικό διάστημα.

Εξάλλου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδρ. Σκαρτσιάρης, αναφερόμενος στον απολογισμό των πυρκαγιών του καλοκαιριού υπογράμμισε πως δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από τη φωτιά που προκλήθηκε στην πρώην λίμνη Μουριάς.

Σε αυτό , συνέχισε, συντέλεσε σε σημαντικό βαθμό η συνεργασία που υπήρξε  με το Δασαρχείο Πύργου και  ειδικά το δασάρχη κ. Παν. Λάττα, με τον οποίο έγινε σχεδιασμός για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο της "ΠΡΩΤΗΣ"

Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου