Τα ωραία «θα» να γίνουν πράξεις για την Ηλεία!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα ωραία «θα» να γίνουν πράξεις για την Ηλεία!

Φεβρουάριος 12, 2018 06:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος
 Τα ωραία «θα» να γίνουν πράξεις για την Ηλεία!

Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος

Διευθυντής Σύνταξης

thlabros@hotmail.com

 

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Πάτρα το Αναπτυξιακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Πολλοί ήταν οι υπουργοί που παραβρέθηκαν σε αυτό και εξέφρασαν τις απόψεις τους με κορυφαία την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

   Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως στο κομμάτι της Ηλείας που μας αφορά. Εξήγγειλε την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος  (είχε προηγηθεί η ομιλία του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για το εν λόγω ζήτημα), καθώς και για τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας (τουρισμός, πολιτισμός) που με τις κατάλληλες υποδομές θα βάλουν το νομό μας σε τροχιά ανάπτυξης.

  Κατά την διάρκεια του συνεδρίου το παρόν έδωσαν και οι τοπικοί μας «άρχοντες» (Δήμαρχοι, Βουλευτές, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων) που κατέθεσαν προς τους παρευρισκόμενους υπουργούς της κυβέρνησης τις προτάσεις τους αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να γίνουν στο νομό.

  Το διήμερο συνέδριο όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τα φλας από τις φωτογραφίες, τις χειραψίες των υπουργών, βουλευτών και Δημάρχων ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

 Τι έμεινε τελικά από το διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα; Βγήκε «λευκός καπνός» για το μέλλον της Ηλείας ή τελικά ήταν ένα συνέδριο «φιέστα»;

  Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν οι τοπικοί μας «άρχοντες».

  Η Ηλεία πάντοτε είχε και εξακολουθεί να έχει το μειονέκτημα της μη δυναμικής διεκδίκησης αυτών που της αναλογούν από τους εκάστοτε Δημάρχους και Βουλευτές.

  Δεν πρόκειται να γράψω για το εάν το εν λόγω συνέδριο ήταν μια φιέστα ή μια επιτυχία για το μέλλον της Ηλείας.

  Το τι τελικά ήταν θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα με τις κινήσεις που θα γίνουν ή όχι από την πλευρά της κυβέρνησης για τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο νομός με σημαντικότερο αυτό του αυτοκινητοδρόμου.

 Τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το αναπτυξιακό συνέδριο ήταν επιτυχημένο και οι Ηλείοι πέτυχαν να διεκδικήσουν αυτά που έθεσαν κατά την διάρκεια των εργασιών του.

 Εάν για ακόμη μια φορά οι εξαγγελίες και τα ωραία «θα» μείνουν στα λόγια, τότε η Ηλεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και οι αιρετοί μας «άρχοντες» θα έχουν αποδειχθεί για ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων σε ότι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών τους και του νομού τους γενικότερα.

  

 

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map