«Τεράστιος ο κοινωνικός ρόλος του ΣΔΕ Βάρδας»

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Τεράστιος ο κοινωνικός ρόλος του ΣΔΕ Βάρδας»

Σεπτέμβριος 21, 2019 04:00 ΜΜ
«Τεράστιος ο κοινωνικός ρόλος του ΣΔΕ Βάρδας»
Ξεκινούν οι εγγραφές την προσεχή Τρίτη
 
Οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει και φέτος στο Γυμνάσιο Βάρδας, ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη και στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής δομής για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζα, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Πέτρο Ανυφαντή και τον Διευθυντή ΣΔΕ Πάτρας κ. Ανδρέας Ζέρβα, καθώς το ΣΔΕ Βάρδας λειτουργεί ως παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας.
«Το ΣΔΕ που θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά στο Γυμνάσιο της Βάρδας είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Γιατί έχει έναν τεράστιο κοινωνικό ρόλο, καθώς δίνει τη δυνατότητα να πάρουν το απολυτήριο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσα άτομα δεν είχαν καταφέρει να το πάρουν και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν να αναζητήσουν  θέσεις στην αγορά εργασίας. Είναι μία δομή που πρέπει να στηριχτεί, που βελτιώνει την παιδεία, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό. Η νέα Δημοτική Αρχή στηρίζει τον θεσμό και έχουμε διοργανώσει μία ατζέντα δράσεων για το ΣΔΕ. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και με τον Διευθυντή του Προγράμματος του ΣΔΕ, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται», τόνισε ο κ. Λέντζας.
Από την πλευρά του ο κ. Ανυφαντής, επεσήμανε: «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Διευθυντή, πιστεύω πως θα έχουμε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά στο ΣΔΕ. Από πέρυσι έχουμε σημαντικά αποτελέσματα και ευελπιστούμε σε περισσότερες συμμετοχές. Είναι ένα σημαντικό όπλο για την εκπαίδευση στο Δήμο μας». 
Τέλος, ο κ. Ανδρέας Ζέρβας, δήλωσε: «Τα ΣΔΕ έχουν σκοπό να δίνουν το απολυτήριου του Γυμνασίου σε συμπολίτες μας, οι οποίο για οποιοδήποτε λόγο δεν τα είχαν καταφέρει την πρώτη φορά που μετείχαν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα ΣΔΕ είναι δωρεά, δημόσια, καινοτομικά. Είναι διετούς παρακολούθησης και δίνει απολυτήριο ισοδύναμο του Γυμνασίου. Βασικός σκοπός είναι η δυνατότητα για εύρεση εργασίας. Το ΣΔΕ απευθύνεται σε ενήλικες. Η εγγραφές ξεκινούν από την επόμενη Τρίτη, τις απογευματινές ώρες».
 
Share this:
Tags:

-

-