Θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησαν οι εγγραφές Η διεξαγωγή του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Νοέμβριος 09, 2019 12:15 ΜΜ
Θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
 
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές
Η διεξαγωγή του Δρόμου
Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Θα διεξαχθεί την Κυριακή  8 Μαρτίου 2020
 
 
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ολυμπίας, στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, ο «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» την Κυριακή  8 Μαρτίου 2020.
Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν στο routeoftruce.com και επειδή δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο συμμετοχής στη διοργάνωση, ο αριθμός είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής.
Ο Δρόμος όπως και τις προηγούμενες χρονιές δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί επί της διαδρομής Ήλιδας - Ολυμπίας: «Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας». 
Όλοι οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδρομή των 49,8 χιλιομέτρων θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Όσοι παραλείψουν έστω και κάποιο μικρό κομμάτι θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο χωρίς αρίθμηση. Να σημειωθεί πως η πορεία αυτή ΔΕΝ έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται σχεδόν μαζί.
Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων) και την Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, και τους φιλόξενους ανθρώπους της που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς.
«Σκοπός μας είναι να γεφυρώσουμε το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο, και να θυμίσουμε σε όλους για ποιο λόγο ετελούντο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παράλληλα, έχοντας με βάση το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το ιερό δικαίωμα στην Ειρήνη» αναφέρεται εκ μέρους των διοργανωτών.
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να βρουν  στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού http://routeoftruce.com, στην ενότητα «Δρόμος» , υποενότητα «H Διαδρομή».
 
 
Share this:
Tags:

-

-