Θα δουν …το χρώμα του χρήματος!

Χιλιάδες παραγωγοί στην Ηλεία θα λάβουν από σήμερα το 70% της βασικής ενίσχυσης

Θα δουν …το χρώμα του χρήματος!

Οκτώβριος 23, 2019 08:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Θα δουν …το χρώμα του χρήματος!
Θα υπάρξουν περικοπές στα ποσά λόγω δασικών χαρτών και  Κτηματολογίου
 
 Για τη μεγάλη πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης από σήμερα το απόγευμα  ετοιμάζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με 22.000 περίπου παραγωγούς  στην Ηλεία να δουν το …χρώμα του χρήματος, που σε πολλές περιπτώσεις θα παρουσιάζει και φέτος σημαντικές περικοπές.
Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή για όλες τις τράπεζες και τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους.
Το πιο πιθανό είναι τα χρήματα του 70% της βασικής να είναι διαθέσιμα μεθαύριο το αργότερο σε όλες τις τράπεζες.
Κάτι τέτοιο ωστόσο θα επιτευχθεί εφόσον η πληρωμή γίνει τελικά στις 23 Οκτωβρίου.
Όπως έχει αναφέρει η  «ΠΡΩΤΗ» και κατά τη φετινή προκαταβολή  της βασικής ενίσχυσης,  θα υπάρξουν μικρότερα  ποσά  για όσους δεν έχουν κάνει ενέργειες για τους δασικούς χάρτες, ενώ θα προκύψει  και ένα επιπλέον πρόβλημα που έχει να  κάνει με το Κτηματολόγιο και  τις εκτάσεις που παρουσιάζονται  πλέον μειωμένες!
Υπενθυμίζεται   ότι το 70% της βασικής ενίσχυσης είναι γύρω στο 55% της ενιαίας ενίσχυσης. Έτσι λοιπόν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το υπόλοιπο 25% με 30% της βασικής ενίσχυση και το πριμ για το “πρασίνισμα”, το οποίο και δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους, λόγω της τήρησης συγκεκριμένων προϋποθέσεων από τους ίδιους τους παραγωγούς.
 
Share this:
Tags:

-

-