Την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από τον παλιό σταθμό ζητά ο ΟΣΕ

Στη Ζαχάρω

Την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από τον παλιό σταθμό ζητά ο ΟΣΕ

Φεβρουάριος 12, 2020 09:10 ΠΜ
Την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από τον παλιό σταθμό ζητά ο ΟΣΕ
*Στην Αγ. Παρασκευή αναμένεται να μεταφερθούν οι οικογένειες που ζουν εκεί
 
Την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ που ζουν εδώ και χρόνια στον χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στη Ζαχάρω ζητά με επιστολή του ο Οργανισμός. Παρά το γεγονός ότι ο παλιός σταθμός δεν είναι σε λειτουργία εδώ και χρόνια, ο Οργανισμός με επιστολή που έχει κοινοποιηθεί και προς το δήμο Ζαχάρως ζητά την απομάκρυνση από τον χώρο των ατόμων που διαμένουν εκεί. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ενημερώθηκαν πριν από μερικές μέρες οι διαμένοντες στον χώρο, από την Δημοτική Αρχή Ζαχάρως ενώ ξεκίνησε η διαδικασία εύρεσης χώρου όπου θα μπορούσε να «φιλοξενήσει» τις οικογένειες. 
Ο χώρος ο οποίος βρέθηκε και διαμορφώνεται για την «φιλοξενία» των ανθρώπων αυτών, βρίσκεται τριάμισι χιλιόμετρα περίπου από τη Ζαχάρω στη θέση Αγ. Παρασκευή, εκεί όπου κάποτε υπήρχε ΧΑΔΑ ο οποίος έχει κλείσει και έχει οριστικά αποκατασταθεί. 
Μετά από εντολή του δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου στο σημείο βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τ. Αλτάνης και Χρ. Βλάχος προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες που εκτελούνται, αλλά και να φροντίσουν για την βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αναφερόμενος στην μεταφορά των ΡΟΜΑ που διαμένουν στον χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ ο Τ. Αλτάνης τόνισε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έγγραφο του ΟΣΕ, με σκοπό να φύγουν οι ΡΟΜΑ από το χώρο που έχουν κάνει κατάληψη εδώ και 15 χρόνια στο κτίριο του ΟΣΕ. Έχουν κάνει παραπήγματα και μέσω του εισαγγελέα και του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν. Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να προστατεύσει όλους τους δημότες, στο πλαίσιο της νομιμότητας, βρήκαμε ένα χώρο που πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλος έτσι ώστε να εγκατασταθούν. Πρόθεσή μας είναι, οτιδήποτε χρειαστούν από πλευράς υλικών ή μεταφοράς των πραγμάτων τους, του εξοπλισμού τους, να γίνει με την συνδρομή του Δήμου Ζαχάρως».
Από την πλευρά του ο Χρ. Βλάχος σημείωσε: «Πρόθεσή μας είναι να φέρουμε νερό εδώ γιατί δεν έχει και οι άνθρωποι αυτοί έχουν μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει κάπου να στεγαστούν από τη στιγμή που τους διώχνει ο ΟΣΕ. Θεωρούμε ότι ο ΟΣΕ κατέληξε σε αυτή την απόφαση από τις συνεχείς κλοπές. Το τελευταίο διάστημα έχουν κλαπεί τουλάχιστον 1000 λίτρα σε καύσιμα από αγνώστους ενώ υπάρχουν και πολλές καταγγελίες για κλοπές σε σπίτια».
 
Share this:
Tags:

-

-