Τίτλοι τέλους για ένα «οχυρό» μάθησης στην επ. Ολυμπίας

Έκλεισε λόγω έλλειψης μαθητών το Δημοτικό Σχολείο Διασέλλων - Ακολούθησε τη «μοίρα» των υπόλοιπων σχολείων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Ηλείας

Τίτλοι τέλους για ένα «οχυρό» μάθησης στην επ. Ολυμπίας

Σεπτέμβριος 16, 2020 10:41 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Τίτλοι τέλους για ένα «οχυρό» μάθησης στην επ. Ολυμπίας

Έκλεισε οριστικά ένα από τα τελευταία «οχυρά» μάθησης στην επαρχία Ολυμπίας, λόγω της διαρκούς μείωσης του πληθυσμού αλλά και της φυγής των νέων ανθρώπων προς τις μεγαλουπόλεις.

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Διασέλλων, στο οποίο φέτος κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά δεν ακούστηκαν  παιδικές φωνές όπως τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλά ακόμη χωριά της Ηλείας.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, που παρακολουθούν τη «μοίρα» των ορεινών και μειονεκτικών, που επί σειρά ετών αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους από την πολιτεία.

protinews

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διασέλλων κ. Κώστας Βασιλακόπουλος, ανέφερε για το οριστικό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού:

«Η σημερινή ημέρα ίσως είναι από τις πιο δύσκολες για το Χωριό μας! Από σήμερα το Δημοτικό μας Σχολείο ανήκει στο παρελθόν! Ένα σχολείο που για πολλές 10ετίες αποτέλεσε το ορμητήριο των παιδιών του χωριού μας προς την κοινωνία! Ένα σχολείο που άφησε το στίγμα του στην ψυχή όλων όσων είχαν την τύχη να γεννηθούν σε αυτό τον τόπο! Θα λείψουν οι εκδηλώσεις! Θα λείψουν οι εκδρομές! Θα λείψουν οι εορτασμοί! Θα λείψουν οι παιδικές φωνές! Θα λείψουν τα παιδικά χαμόγελα! Ο λόγος που το σχολείο μας αποτελεί παρελθόν, είναι η έλλειψη μαθητών! Ευχόμαστε στα παιδάκια που συνεχίζουν σε άλλο σχολείο να έχουν υγεία και καλή πρόοδο! Οι υπόλοιποι ας κρατήσουμε τις αναμνήσεις αυτού του χώρου για πάντα στην καρδιά μας!».

protinews

Από την πλευρά του εξάλλου ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, με αφορμή το κλείσιμο του σχολείου επεσήμανε:

«Όταν διακόπτει ένα σχολείο την λειτουργία του είναι ήττα της κοινωνίας μας. Το κακό όμως είναι ότι τέτοιες ήττες η Ελληνική επαρχία μετρά συνεχώς. Η υπογεννητικότητα δυστυχώς οδηγεί τα πράγματα εκεί. Ευθύνη της πολιτείας είναι να διαμορφώσει συνθήκες ασφαλούς μεταφοράς των μικρών παιδιών και να διαθέτει στους αρμοδίους φορείς ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί  η υγεία των μικρών παιδιών».

 

protinews

 

protinews

Share this:
Tags:

-

-