Τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο δήμο Πύργου - Γιαν. Παπαδημητρίου: «Για πρώτη φορά έχουμε εγκαίρως πιστοποιημένους ναυαγοσώστες και πλωτό μέσο»

Τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες

Ιούλιος 04, 2020 12:01 ΜΜ
Τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση πιστοποιημένων ναυαγοσωστών στις τρεις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου Πύργου (Σπιάντζα, Άγιο Ηλία και Καβούρι).

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε συνεδρίαση της επιτροπής παρουσία του Λιμενάρχη και όλων των αρμοδίων φορέων, ενώ σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος  από 1η Ιουλίου εγκαταστάθηκαν  οι πύργοι  με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Παράλληλα ο  δήμος υποχρεώνεται να έχει πλωτό μέσο,  το οποίο να περιπολεί σε αυτές τις παραλίες με όλα τα απαραίτητα υλικά διάσωσης και φροντίδας  λουόμενων που  παρουσιάζουν ανάγκη κατά το μπάνιο τους. Υπάρχει 8ωρη κάλυψη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα , ενώ το σκάφος κατά τις περιπολίες έχει ένα χειριστή και ένα ναυαγοσώστη.

Συγχρόνως υπάρχει διάκριση στις σημαίες ανάλογα με την επικινδυνότητα που επικρατεί και συγκεκριμένα όταν  υπάρχει  ναυαγοσώστης έχει αναρτηθεί  άλλη σημαία και όταν όχι έχει άλλους χρωματισμούς.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση ως Δημοτική Αρχή μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου,  για πρώτη φορά εγκαίρως σε αντίθεση με τα άλλα χρόνια που ο δήμος πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα να έχουμε πιστοποιημένους ναυαγοσώστες και πλωτό μέσο,  όπως ο Νόμος υποχρεώνει σε τρεις πολυσύχναστες παραλίες .

Το κόστος είναι σίγουρα κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ λιγότερο από ότι πλήρωνε ο δήμος πέρσι.

Αποδεικνύεται ότι με συντονισμένες προσπάθειες μπορεί να επιτευχθεί το λιγότερο κόστος για το Δήμο με το μεγαλύτερο όφελος για τους δημότες . Οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οι ίδιοι και να αποφεύγουν να μπαίνουν στη θάλασσα, διότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε παντού και να τους προσέχουμε» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Πύργου κ. Γιάννης Παπαδημητρίου.

 

protinews

 

 

 

Κώστας Αντωνόπουλος

Share this:
Tags:

-

-