Τοξοβολία: 18ο TFG Πύρρος στη Δαφνούλα Ιωαννίνων με ρεκόρ συμμετοχών

Ένας ξεχωριστός αγώνας τοξοβολίας

Τοξοβολία: 18ο TFG Πύρρος στη Δαφνούλα Ιωαννίνων με ρεκόρ συμμετοχών

Αύγουστος 08, 2019 03:11 ΜΜ
Τοξοβολία: 18ο TFG Πύρρος στη Δαφνούλα Ιωαννίνων με ρεκόρ συμμετοχών

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στη Δαφνούλα Ιωαννίνων ο 18ος αγώνα πεδίου “TFG Πύρρος, 2019” το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Πραγματοποιήθηκε ρεκόρ συμμετοχών καθώς για πρώτη φορά υπήρχαν 68 συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο!

 protinews

Ο αγώνας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι με αφετηρία το χωρίο Δαφνούλα σε μια όμορφη διαδρομή 4 χλμ. Υπήρχαν 11 στόχοι σε άγνωστες αποστάσεις μέσα στο δάσος. Ο κάθε τοξότης για τον κάθε στόχο έπρεπε να αναπτύξει την δική του τεχνική για να έχει αποτέλεσμα - το ένστικτο παίζει σημαντικό ρόλο.

 protinews

Από τα πρώτα μέτρα της διαδρομής η εικόνα της φύσης ήταν μαγευτική. Σε ένα καταπράσινο τοπίο, μέσα στο δάσος τα χρώματα από τις στολές των τοξοβόλων "μπερδεύονταν" αρμονικά με το τοπίο.

protinews

Οι μόνοι ήχοι που ακούγονταν ήταν οι κουβέντες και τα γέλια τους. Κι αυτά μέχρι να βρεθούν απένταντι από τον στόχο. Τότε επικρατούσε η απόλυτη σιωπή και η συγκέντρωση, μέχρι τη στιγμή που τη σιωπή αυτή θα διέκοπτε ο ήχος του βέλους που έσκιζε τον αέρα.

protinews

 

protinews

 

Μετά από σχεδόν 5 ώρες, ήταν ο τερματισμός στο ύψωμα Αετός, 1.100 μέτρα πάνω από τον Άραχθο.

Στο ίδιο σημείο τις νύχτες της Παρασκευής και του Σαββάτου ο πολιτιστικός σύλλογος Δαφνούλας διοργάνωσε υπέροχες βραδιές με ωραία μουσική, φαγητό και ποτά.

Η τοξοβολία πεδίου προέρχεται από το κυνήγι με τόξο, μόνο που αντί για ζώα, οι τοξότες στοχεύουν σε τεχνητούς στόχους διαφόρων αποστάσεων και μεγέθους.

Οι τοξότες κινούνται σε ομάδες, συνήθως των τεσσάρων, περπατώντας από στόχο σε στόχο σε προκαθορισμένη πορεία μέσα σε δάση ή θαμνώδεις περιοχές όπου συναντάνε αριθμημένα σημεία βολής.

protinews

Η τοξοβολία πεδίου γίνεται με διάφορα στύλ που όλα προσφέρουν στους αγωνιζόμενους την ίδια πρόκληση και αμείωτο ενδιαφέρον.

Σε αναμονή της επόμενης εκδήλωσης.

Σύνταξη - Επιμέλεια:

Κόρδας Παναγιώτης

 

 

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019