Τραγωδία στην Καλαμάτα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως

Τραγωδία στην Καλαμάτα

Φεβρουάριος 04, 2019 08:45 ΠΜ
Πέντε παρέες βρίσκονταν στο εσωτερικό της ταβέρνας στην Καλαμάτα, όπου σκοτώθηκαν οι τρεις γυναίκες, βυθίζοντας στη θλίψη τις οικογένειές τους και ολόκληρη την κοινότητα.
 
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη, που είναι και μία από τις τρεις νεκρές, κρατούσε μια φιάλη υγραερίου των 20 λίτρων και προσπαθούσε να αλλάξει τις μπουκάλες. Δούλευαν όλες οι εστίες της κουζίνας και υπήρξε διαρροή.
 
Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έξι μέτρα φλόγα. Σε πολύ μικρό διάστημα το αέριο βρήκε επαφή με την φλόγα που υπήρχε στα μάτια της κουζίνας. Ο εξαερισμός τράβηξε την φλόγα στο πάνω μέρος του καταστήματος και έχει καεί το πάνω μέρος της ταβέρνας και όχι το κάτω.
 
Αν είχε γίνει έκρηξη, είπε στους δημοσιογράφους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Γεωργανάς, θα είχε "σηκωθεί" στον αέρα όλο το κτίριο, καθώς υπήρχαν κι άλλες μπουκάλες στον χώρο.
protinews
 
protinews
 
Η φλόγα εγκλώβισε τους τρεις εργαζόμενους μέσα στην κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με μία βαριοπούλα προσπάθησε να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει εγκλωβισμένες γυναίκες, ωστόσο για τις τρεις εγκλωβισμένες γυναίκες ήταν ήδη αργά.
 
protinews
 
Τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας διερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και, μάλιστα, δύο φορές πήγαν το πρωί της Κυριακής για αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας.
 
Το μεσημέρι στην ταβέρνα πήγε και υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως προβλέπεται σε εργατικά ατυχήματα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.
 
Πηγή:  Messinialive.gr
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019