Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο

Οκτώβριος 27, 2017 11:00 ΠΜ
Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας που προγραμματίζουν κινητοποίηση για την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έξω από το 2ο Λύκειο. Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ επισημαίνει: "Το πρώτο φετινό κουδούνι χτύπησε με μεγάλες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού στη θέση 17.000 συναδέλφων που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, διορίστηκαν 950 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε γενική και επαγγελματική εκπαίδευση. Η επικοινωνιακή καταιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχε σκοπό να πείσει γονείς και μαθητές ότι όλα βαίνουν καλώς στην Παιδεία. Ένα μήνα μετά διορίζει πάνω από 1500 αναπληρωτές, ενώ είχε δηλώσει πως τα κενά είχαν καλυφθεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το υπουργείο Παιδείας, δίνουν τα χέρια με τα επιτελεία του ΟΟΣΑ και της ΕΕ επελαύνοντας με τον πιο αντιδραστικό τρόπο στη δημόσια εκπαίδευση.

 Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει πως όλες οι αλλαγές και οι “παρεμβάσεις” στην εκπαίδευση θα γίνουν “μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές”.  Και να που οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου το επιβεβαιώνουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο!

Μηδενικοί διορισμοί, κλείσιμο σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, στοίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα, νέο σχολείο για λιγότερους μαθητές, κατάργηση του Λυκείου και μετατροπή του σε φροντιστήριο, κα.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα.

 

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 30/10 (11πμ μέχρι 2μμ) και καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο 2ο Λύκειο Πύργου στις 11.30πμ.

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map