Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης αδέσποτων

Διαγωνισμός για την ενίσχυση της τεχνικής φροντίδας τους, θα διεξαχθεί στο δήμο Πύργου

Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης αδέσποτων

Αύγουστος 23, 2019 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης αδέσποτων
Σε εκκρεμότητα παραμένουν σοβαρά προβλήματα γύρω από τα εγκαταλειμμένα ζώα…
 
 
Στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή, αποσκοπεί  ο διαγωνισμός με τίτλο την «ενίσχυση τεχνικής φροντίδας αδέσποτων», που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30-08-2019 στις αρμόδιες υπηρεσίες του   δήμου Πύργου.
Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο έχει αναφερθεί αλλεπάλληλες φορές και έχει αναδείξει η «ΠΡΩΤΗ», με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα που υπάρχουν στον Πύργο αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου.
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμού της μελέτης της Δ/νσης Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού ανέρχεται σε 73.928,80 € και το αντικείμενο της σύμβασης  είναι η παροχή υπηρεσιών κτηνιάτρου για περισυλλογή, ηλεκτρονική καταγραφή, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, στείρωση, περίθαλψη των  αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι – γάτες) όπως αναλυτικά περιγράφονται στη μελέτη.
Να αναφερθεί ότι προσφορές υποβάλλονται ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού για το σύνολο των υπηρεσιών, ενώ η  διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε ένα  έτος (λεπτομέρειες στη σχετική διακήρυξη).
Ωστόσο  το πρόβλημα  των αδέσποτων δεν εξαντλείται μόνο με την εν λόγω σύμβαση, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές (συνθήκες διαβίωσης, υιοθεσίες κ.α.).
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019