Βιομηχανική τομάτα και ελαιόλαδο στο επίκεντρο

Γενική Συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στις 9 Οκτωβρίου

Βιομηχανική τομάτα και ελαιόλαδο στο επίκεντρο

Σεπτέμβριος 20, 2019 08:45 ΠΜ
Βιομηχανική τομάτα και ελαιόλαδο στο επίκεντρο
Γενική Συνέλευση και ενημέρωση για αγροτικά ζητήματα προς του παραγωγούς έχει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στις 9 Οκτωβρίου, με τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Βαλιανάτο να καλεί για μαζική συμμετοχή.
Ο κ. Βαλιανάτος, σε δηλώσεις του, μίλησε για τα θέματα τόσο της βιομηχανικής τομάτας, όσο και του ελαιολάδου, αναφέροντας τα εξής: «Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα σταματήσουν την παραλαβή βιομηχανικής τομάτας τα δύο εργοστάσια, αυτό της Unilever και αυτό του Κύκνου. Ήδη έχουν παραλάβει και τα δύο εργοστάσια 75.000 τόνους. Γενικά ήταν μία καλή χρονιά, αλλά είχαμε τον καύσωνα που έκανε δημιούργησε πληγή στη βιομηχανική τομάτα. Εμείς έχουμε κατακρίνει τον ΕΛΓΑ Πατρών επειδή απέρριψε όλους τους τοματοπαραγωγούς. Στις 9 Οκτωβρίου έχουμε Γενική Συνέλευση και καλούμε όλους τους παραγωγούς στο Εργατικό Κέντρο για ενημέρωση για τις ζημιές που έγιναν από τον καύσωνα. 
Επίσης, η Ομάδα Παραγωγών έχει αναγνωριστεί και για τα προγράμματα ελαιολάδου. Οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να περάσουν το λάδι μέσα από την ομάδα παραγωγών. Στις 9 Οκτωβρίου θα έχουμε ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών και καλούμε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού να έρθουν και να συζητήσουμε για το λάδι, να το περάσουμε μέσα από την οργάνωσή μας έτσι ώστε να κρατήσουμε το πρόγραμμα ΕΟΦ. Πιστεύουμε πως πρέπει όλοι οι ελαιοπαραγωγοί να στηρίξουν την ομάδα και τα λεφτά να μένουν στον Νομό μας».
 
Share this:
Tags:

-

-