Βίσση, Αρβανιτάκη και Ρουβάς: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα λόγω κορoναϊού

H εφαρμογή των νέων μέτρων για τον κορoναϊό αναβάλλει πολλές από τις προγραμματισμένες μουσικές εκδηλώσεις

Βίσση, Αρβανιτάκη και Ρουβάς: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα λόγω κορoναϊού

Μάρτιος 12, 2020 09:24 ΜΜ
Βίσση, Αρβανιτάκη και Ρουβάς: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα λόγω κορoναϊού

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορoναϊό στην Ελλάδα, αυξάνεται καθημερινά και πλέον υπάρχει ένας νεκρός, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις στο χώρο της διασκέδασης που αποφάσισαν να κλείσουν για προληπτικούς λόγους. 

Μετά από τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας για αποφυγή συναθροίσεων ώστε να προστατευτούν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες από την μετάδοση του ιού, αναστέλλεται η λειτουργία του «Hotel Ερμού» για μία εβδομάδα. «Είναι καθήκον όλων μας να πράξουμε υπεύθυνα, ώστε να καταπολεμήσουμε αυτή την «απειλή» και να την αφανίσουμε. Την άλλη εβδομάδα και εφόσον οι εξελίξεις μας το επιτρέψουν, θα συναντηθούμε και πάλι, με ανανεωμένη διάθεση και αισιοδοξία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

 Πρόωρα τις εμφανίσεις τους λόγω κοροναϊού σταμάτησαν ήδη οι Βασίλης Καρράς, Γιάννης Πλούταρχος, Έλλη Κοκκίνου και Κατερίνα Στικούδη που εμφανίζονται στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός.
«Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Ιερά Οδό και με πολλές sold out παραστάσεις, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Έλλη Κοκκίνου και η Κατερίνα Στικούδη ολοκληρώνουν νωρίτερα τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους. Η επιχείρηση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού (COVID-19) στη χώρα μας, εναρμονίζεται με το γενικότερο κλίμα για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, πιστεύοντας ότι προέχει η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων. Ο όμιλος Μαροσούλη-Κοταρίδη και οι καλλιτέχνες, ευχαριστούν θερμά το κοινό που τους υποστήριξε όλους αυτούς τους μήνες και εύχονται σε όλους καλή συνέχεια και δύναμη» γράφει η ανακοίνωση.  
Το «Άλσος», που γνώρισε φέτος μεγάλο σουξέ με την μουσική παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου «Στο Woodstock -εγώ ήμουν εδώ» κλείνει μέχρι νεωτέρας. Αντίστοιχη ανακοίνωση για πρόωρη λήξη του σχήματος έγινε και από το Εstate Αthens. Στο νυχτερινό κέντρο εμφανίζονταν ο Σάκης Ρουβάς, η Έλενα Παπαρίζου και ο Στέλιος Ρόκος. Στην ήδη μεγάλη λίστα των αναβολών, προστίθεται το λαϊκό σχήμα Πάολας και Nίκος Κουρκούλης η πρεμιέρα του οποίου, στο νυχτερινό κέντρο «Theatro» είχε προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου. Δεν θα συνεχίσουν άλλο τις εμφανίσεις τους οι Μέλισσες μαζί τους ΤάμταΈλενα Τσαγκρινού και DJ Young στο Box Athens. Το ίδιο συμβαίνει και με την Καίτη Γαρμπή και τον Γιώργο Σαμπάνη στο Έναστρον. H μουσική σκηνή Πειραιώς 131, σεβόμενη το κοινό αλλά και τις παραινέσεις της πολιτείας για αποφυγή των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, ανακοινώνει ότι αναστέλλει για διάστημα τρεις εβδομάδων τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον χώρο της. «Οι υπεύθυνοι του Πειραιώς 131 θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους καλλιτέχνες και ιδιαιτέρως την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που συναίνεσαν σε αυτή την απόφαση καθώς και τον κόσμο για την κατανόησή του».

Η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Piraeus Academy στις 13 Μαρτίου, αναβάλλεται για το Σάββατο 9 Μαΐου στον ίδιο χώρο. Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια θα ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Η προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου συναυλία των Χατζηφραγκέτα στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί μεταφέρεται στις 8 Μαΐου 2020.

Θύμα του κοροναϊού έπεσε και ο Σταμάτης Κόκοτας, ο οποίος ετοιμαζόταν να επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα. Τελικά, οι εμφανίσεις του στην «Οδό Λυσίου», τη νέα μουσική σκηνή της Πλάκας αναβάλλονται. Παράλληλα, με επίσημη ανακοίνωση, το νυχτερινό κέντρο Baraonda, όπου εμφανιζόταν ο Τόλης Βοσκόπουλος, αναστέλλει τη λειτουργία του για 14 μέρες. Ακυρώνονται, επίσης, όλες οι μουσικές παραστάσεις στον Σταυρό του Νότου, όπως και η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (30/03) στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Τονίζεται ότι στο ΚΠΙΣΝ έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διάθεση αντισηπτικής γέλης, την τακτική απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των αντικειμένων κοινής χρήσης καθώς και την αραίωση των τραπεζιών στους κλειστούς χώρους εστίασης ώστε να τηρείται η απόσταση του ενός μέτρου.

Share this:
Tags:

-

-