Ξεκινάει η άρδευση στην περιοχή του Πύργου

Από σήμερα προκειμένου να καλυφθούν οι καλλιέργειες τομάτας και καρπουζιού

Ξεκινάει η άρδευση στην περιοχή του Πύργου

Απρίλιος 17, 2018 08:29 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Ξεκινάει η άρδευση στην περιοχή του Πύργου

 

 

Ξεκινάει από σήμερα σταδιακά η άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών, μέσω των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν να κάνουν κυρίως με τη συντήρηση  του  δικτύου.

Για το ζήτημα της άρδευσης τις προηγούμενες ημέρες  διατυπώθηκαν  παράπονα εκ μέρους των  αγροτών, ότι υπήρξε καθυστέρηση προκειμένου να μπει το νερό στη διώρυγα, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει πίσω οι καλλιέργειες τους (καρπούζι, τομάτες)  και να υπάρχει σημαντικό κόστος γι’ αυτούς.

Όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ κ. Νίκος Φάμελος, το νερό στη διώρυγα μπήκε από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα και σταδιακά ξεκινάει από σήμερα η χορήγησή του προς τα αντλιοστάσια, με προτεραιότητα στις περιοχές που υπάρχει άμεση ανάγκη άρδευσης των καλλιεργειών.

Ωστόσο ο επικεφαλής του Οργανισμού υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίες οι συντηρήσεις στο παλιό αρδευτικό δίκτυο, γεγονός που είχε επισημανθεί στους ΤΟΕΒ του Νομού από τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση…

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελο το επόμενο διάστημα εξάλλου θα αρδευτούν και οι υπόλοιπες περιοχές του Νομού, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα που υποβάλλονται από τους ΤΟΕΒ.

Γ.Σ. στο Β’ ΤΟΕΒ

Στο μεταξύ Γενική Συνέλευση των μελών του Β’ ΤΟΕΒ Πύργου έγινε προχθές στο Σκουροχώρι, στη διάρκεια της οποία έγινε ενημέρωση για τα πεπραγμένα του 2017 καθώς και το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί για το  2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη Γ.Σ. ο πρόεδρος του Β’ ΤΟΕΒ Πύργου  κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, εξέφρασε την ανάγκη προκειμένου οι παραγωγοί να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις  τους,  για να μπορέσει ο ΤΟΕΒ ν’ ανταποκριθεί και προς το ΓΟΕΒ αλλά και προς τους υπόλοιπους φορείς.

Ακόμα στη συνέλευση αναφέρθηκε ότι το Δ.Σ. του Β’ ΤΟΕΒ την τελευταία πενταετία καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις διάφορες υποχρεώσεις του, κάτι που ήδη είναι εμφανές γύρω από την όλη λειτουργία του, με την αντιμετώπιση των ζημιών στο παλιό δίκτυο, την πληρωμή οφειλών κ.α.

Στη Γ.Σ. επίσης τέθηκε και το θέμα της εποπτείας  των ΤΟΕΒ από τη ΔΑΟΚ, για την οποία αναφέρθηκε ότι σε πρώτη φάση η διαχείριση γίνεται πολύ καλύτερα σε σχέση με ότι συνέβαινε μέχρι τώρα με τους δήμους.

 

Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου