Ξεκίνησε ο «χορός» των καταλήψεων

Σε γυμνάσια και λύκεια στην Ηλεία

Ξεκίνησε ο «χορός» των καταλήψεων

Οκτώβριος 12, 2017 10:45 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Τι και αν μόλις συμπληρώθηκε ένας μήνας από το πρώτο κουδούνι που σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε αρκετά γυμνάσια- λύκεια της Ηλείας ξεκίνησαν οι καταλήψεις… για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Χθες υπό κατάληψη ήταν το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου, το Λύκειο Σιμόπουλο και το γυμνάσιο Κρεστένων. Η κατάληψη στο γυμνάσιο Κρεστένων έληξε χθες το πρωί και οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά σήμερα στα θρανία τους. Υπό κατάληψη ήταν τις προηγούμενες μέρες και το γυμνάσιο Γουμέρου αλλά και το Πελόπιο. 
Το κυριότερο αίτημα των μαθητών ήταν η κατάτμηση των τμημάτων, ωστόσο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές συνεπώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κατάτμηση. Σε κάποια σχολεία υπήρχαν και ελλείψει σε ώρες καθηγητών, οι οποίες ωστόσο σταδιακά συμπληρώνονται. Άλλα αιτήματα μαθητών που «οδήγησαν» σε κατάληψη ήταν η έλλειψη ή οι σπασμένες λάμπες του σχολείου αλλά και η μη δημιουργία ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου προκειμένου να κατέβουν στους σχολικούς αγώνες.  
 
Οι αναπληρωτές
 
Χθες πραγματοποιήθηκαν από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας οι τοποθετήσεις συνολικά 43 αναπληρωτών καθηγητών στα γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού. Ειδικότερα πρόκειται για ειδικότητες: Θεολόγων, φιλολόγων, μαθηματικών, οικονομολόγων, φυσικών, χημικών, βιολόγων, καλλιτεχνικών, μουσικών, πληροφορικής, φυτικής παραγωγής, γεωπόνων νοσηλευτών αλλά και κομμωτών που θα καλύψουν τα κενά ειδικοτήτων στα σχολεία. 
 
Share this:
Tags:

Κεραυνός χτύπησε πέντε φορές στον Αμβρακικό