Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τις νέες ειδικότητες

ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ

Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τις νέες ειδικότητες

Μάιος 19, 2017 07:30 ΜΜ

Με έμφαση στον τριτογενή τομέα, ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά, στο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.Ι.Ε.Κ., η ισχυρή εκπαιδευτική δομή της Ηλείας που εδρεύει στα Καβάσιλα του δήμου Πηνειού.

   Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ηλεία, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για την κατάρτιση των σπουδαστών σε τομείς που θα μπορέσουν άμεσα να τους προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

   Μάλιστα όσον αφορά την απορρόφηση των σπουδαστών του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού Ι.ΙΕΚ για την πραγματοποίηση της Πρακτικής τους Άσκησης, προκύπτει απόλυτη κάλυψη από την πρώτη κιόλας χρονιά των σπουδών τους.

   Ο κ. Παναγιώτης Σκαρτσιάρης, εκ μέρους της Διοίκησης του Ι.Ε.Κ. παρουσία του διοικητικού στελέχους κ. Ιωάννη Σκαρτσιάρη και πλαισιωμένος από τα επιτελικά στελέχη της εκπαιδευτικής δομής και συγκεκριμένα από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Μπακογιάννη, τον Υποδιευθυντή κ. Νικόλαο Διαμαντόπουλο και την εκπαιδεύτρια κα Αφροδίτη Κονταλή, έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες ειδικότητες που θα τεθούν προς λειτουργία για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του Ιδιωτικού ΙΕΚ, η ζήτηση εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στον κλάδο του τουρισμού. Και αυτό συμβαίνει αμφίπλευρα. Δηλαδή τόσο από τους ενδιαφερόμενους για κατάρτιση όσο και τις ίδιες τις επιχειρήσεις και κυρίως τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.  

  

Οι νέες ειδικότητες

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σκαρτσιάρης, οι νέες ειδικότητες δίνουν και πάλι έμφαση στα τοπικά χαρακτηριστικά της Ηλείας και στις δυνατότητες επαγγελματικής προοπτικής των καταρτιζομένων, παρέχοντας εξειδίκευση σε αντικείμενα κυρίως του τριτογενούς τομέα με τον τουρισμό να ανοίγει δρόμους άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά και άλλων κλάδων όπως η πρωτογενής παραγωγή και όχι μόνο.

 Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις ειδικότητες, είναι:

- Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

- Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

- Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

- Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

- Βοηθός Φαρμακείου

- Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων

- Στέλεχος Ασφαλείας (Security)

- Θρησκευτικού Τουρισμού & Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

- Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων

- Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

- Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

- Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής

- Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

- Προπονητής Αθλημάτων.

   Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ λοιπόν, δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στις νέες και τους νέους όλης της Ηλείας, να σπουδάσουν στον τόπο τους, κοντά στα σπίτια τους, στο αντικείμενο που επιθυμούν, αφού οι ενδιαφερόμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά ειδικοτήτων, άνω των είκοσι τον αριθμό, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, σε τομείς άρρηκτα συνδεδεμένους με την ηλειακή και την τοπική κοινωνία.

   Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ διαθέτει σύγχρονους και άρτια εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους, παρέχοντας σε κάποιον, τις καλύτερες συνθήκες και το κατάλληλο περιβάλλον για να ασχοληθεί με τις σπουδές του. Ωστόσο το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρει το ιδιωτικό ΙΕΚ, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο, οφείλεται κατά πρωτεύοντα ρόλο στους διδάσκοντεςτου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, αφού πρόκειται για καταξιωμένους καθηγητές που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα τοπικά όρια, φέροντας πανελλαδικές και διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις στο αντικείμενό τους. Το Ι.Ε.Κ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ αναπτύσσεται στον ηλειακό κάμπο, ως μια ελπιδοφόρα εκπαιδευτική μονάδα, πρωτοπόρα και ελκυστική, για την άρτια εκπαίδευση και ουσιαστική κατάρτιση των σπουδαστών, σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές διεξόδους που δημιουργεί για τους αποφοίτους της.

   Τέλος ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στο ότι οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ έχουν τη δυνατότητα, εφόσον επιθυμούν, να διαμένουν δωρεάν στους ξενώνες του Αγίου Νικολάου Καβασίλων, σ’ έναν θαυμάσιο χώρο, μετά από την αξιέπαινη και ευγενή παραχώρηση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο Ηλείος Ιεράρχης κ.κ. Γερμανός, πάντοτε στηρίζει προσπάθειες που έχουν να κάνουν με τη νέα γενιά συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην βοήθεια και στήριξη των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

   Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν ήδη είτε να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που έχουν ώστε να σπουδάσουν στο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΙΕΚ είτε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, στα τηλέφωνα 2623035597, 6973579394 και 6932280017. 

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου