«Υφιστάμενες οι 28 δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο»

Ξεκάθαρος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας

«Υφιστάμενες οι 28 δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο»

Μάρτιος 27, 2020 08:25 ΠΜ
«Υφιστάμενες οι 28 δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο»
Οι δύο δομές που αφορούν στην Ηλεία είναι οι ήδη υπάρχουσες στο LM Village της Μυρσίνης και στο Οικοτροφείο της Φιλοθέης
 
Ξεκάθαρος ήταν χθες στις δηλώσεις του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, σε ότι αφορά τις 28 δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα οι οποίες απέκτησαν νομική οντότητα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και του υφυπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Πέτσας τόνισε: «Σε ό,τι αφορά τις 28 δομές που υπάρχουν στην ενδοχώρα, επέρχεται μια σημαντική διοικητική μεταβολή. Πλέον ο διοικητικός έλεγχός τους περνά στο Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών. Ακολουθεί, εντός των προσεχών, ημερών προκήρυξη για την τοποθέτηση Διοικητών, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα τις στελεχώσει.
Σε αυτό το σημείο καταγγέλλω δημόσια όλους όσοι φρόντισαν χθες να διασπείρουν fake news ότι δήθεν φτιάχνουμε «28 νέες δομές» για πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι οι υφιστάμενες δομές τις οποίες, όπως ήδη σας εξήγησα, πλέον τις θέτουμε κάτω από τη διοίκηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως θα έκανε κάθε σοβαρό κράτος. Καλούμε όλους τους πολίτες να επιλέγουν προσεκτικά τα Μέσα από τα οποία ενημερώνονται και να λαμβάνουν υπόψη τους την επίσημη ενημέρωση».
 
Το υπουργείο παίρνει τον έλεγχο
Ουσιαστικά, οι δύο δομές που αφορούν στην Ηλεία είναι οι ήδη υπάρχουσες στο LM Village της Μυρσίνης και στο Οικοτροφείο της Φιλοθέης (που λειτουργεί του τελευταίους μήνες). Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι δομές αυτές περιέρχονται στο διοικητικό έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες. Δηλαδή, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παίρνει τον έλεγχο στις δομές χωρίς να εμπλέκεται ο ΔΟΜ ή κάποιες ΜΚΟ.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών σε αυτές τις δομές, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις 28 νέες περιφερειακές υπηρεσίες.  Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανέφερε σε δήλωσή του ότι στόχος του υπουργείου με τη θεσμοθέτηση των νέων νομικών οντοτήτων «είναι να βελτιώσει τη λειτουργία όλων των δομών, πολλές εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ». Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι το υπουργείο «επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών».
 
Share this:
Tags:

-

-