Υπήρχε κάποτε και έδινε ζωή. Τώρα;

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπήρχε κάποτε και έδινε ζωή. Τώρα;

Μάρτιος 20, 2018 06:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος
Υπήρχε κάποτε και έδινε ζωή. Τώρα;

O λόγος για τον σιδηρόδρομο, ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιούσε ένα μεγάλο μέρος των Ηλείων πολιτών αλλά και τουρίστες – επισκέπτες που έρχονταν στην Ηλεία ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 Ο σιδηρόδρομος είχε μεγάλο μερίδιο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του τόπου αφού όλες τις προηγούμενες δεκαετίες εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό πολιτών αλλά και μεταφοράς πάσης φύσεως προϊόντων με πιο σημαντικό αυτό της σταφίδας.

 Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο σιδηρόδρομος έπαψε να υφίσταται στο νομό αφού τόσο η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων όσο και η αδιαφορία και νωχελικοτητα που επέδειξαν οι τοπικοί φορείς για την επαναλειτουργία του είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα εν έτει 2018 ο σιδηρόδρομος να είναι εξαφανισμένος από τον χάρτη της Ηλείας και το σιδηροδρομικό υλικό να έχει στην κυριολεξία λεηλατηθεί από τους γνωστούς – αγνώστους που το καταστρέφουν και πουλούν τα εξαρτήματα σε διάφορους μεσάζοντες και επιτήδειους.

 Ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία πρέπει να ξαναπρωταγωνιστήσει και να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη του νομού. Δεν φτάνει μόνο η γραμμή Πύργος – Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία για να λέμε ότι έχουμε σιδηρόδρομο ή να λέμε ότι έτσι θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

 Χρειάζεται ένα σοβαρό στρατηγικό πλάνο για την ανάπτυξη του Ηλειακού σιδηροδρόμου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουν πράξει ούτε οι τοπικοί μας φορείς αλλά ούτε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη Δυτική Ελλάδα.

 Κύριε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κύριοι Βουλευτές του νομού έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια και απαξίωση του Ηλειακού σιδηροδρόμου.

  Είστε ικανοποιημένοι με την απαξίωσή του;

  Είστε ικανοποιημένοι που το σιδηροδρομικό υλικό έχει καταλεηλατηθεί και καταστραφεί και δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την πλευρά σας ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

  Ο Σιδηρόδρομος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Ηλεία και θα πρέπει άμεσα να πάρετε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή του.

Φτάνει πια η απαξίωση και ο μαρασμός του.

 

 

 

 

 

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map