Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγανάκτηση επικρατεί στους αγρότες της Ηλείας

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Ιούνιος 07, 2019 08:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

 Για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα κάνουν λόγο οι αγρότες της Ηλείας, μετά τη μη τήρηση των όσων είχε δεσμευτεί πριν από ένα μήνα περίπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, σχετικά με την καταβολή των χρημάτων για ζημιές που προκλήθηκαν προηγούμενα έτη στις αγροτικές καλλιέργειες.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα που συμμετείχαν αγροτικοί  φορείς  από την Ηλεία, καθώς και εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί  παράγοντες, ο κ. Αραχωβίτης  είχε δεσμευτεί για την άμεση καταβολή του υπόλοιπου 30%  των ζημιών του 2018, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές είχε αναφέρει ότι σύντομα θα πληρώνονταν μέσω ΠΣΕΑ καταστροφές  που προκλήθηκαν το 2016…

Παράλληλα πολλοί παραγωγοί στο Νομό (κυρίως σταφίδας) δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τη στρεμματική ενίσχυση λόγω της μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ορίου κιλών, τηλεπισκόπισης αλλά και δασικών χαρτών, με συνέπεια να χάνονται σημαντικά ποσά για τους αγρότες.

Μετά  την παραπάνω εξέλιξη οι παραγωγοί της Ηλείας δεν μπορούν να κρύψουν την αγανάκτησή τους για τη μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τη στιγμή ωστόσο  που  πλησιάζουν και οι εθνικές  εκλογές!

Αγανακτισμένοι οι αγρότες

«Είχαμε πάει στον κ. Αραχωβίτη πριν από ένα μήνα και  του ζητήσαμε να δοθεί το υπόλοιπο 30% του ΕΛΓΑ , για τις ζημιές του 2018, αφού οι παραγωγοί έχουν πληρωθεί μόνο το 70%. Μας είχε αναφέρει  ότι θα γίνει τροποποίηση λογαριασμού και θα πληρωθούν.

Όμως πάμε για εθνικές  εκλογές και  πότε θα πληρωθούν οι παραγωγοί; Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι αγανακτισμένος, τη στιγμή που δίνονται χρήματα  σε όλο τον κόσμο και όχι  στους αγρότες… Μετά έχουμε και τις αποζημιώσεις  ΠΣΕΑ του 2016 για τις οποίες ο  κ. Κουρεμπές  μου είπε οσονούπω θα πληρωθούμε! Πότε θα γίνει αυτό; Είναι δύο προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να τα λύσει. Επίσης η  τροποποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ πάει για την επόμενη κυβέρνηση.

Πρόσφατα ήλθε τροπολογία στη Βουλή με την οποία απαλλάσσονται οι αγρότες που έχουν δασικά στα Ιόνια Νησιά για 25 χρόνια. Στην Ηλεία δεν θα γίνει τίποτα;» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Να αναφερθεί εξάλλου ότι σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής μέσω ΠΣΕΑ δεν έχουν γίνει πληρωμές όσον αφορά  ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε Μακρίσια και Καλυβάκια, από το έτος 2013…

 

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019