Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Αύγουστος 13, 2019 08:00 ΠΜ
Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

 

Με τον υψηλό  κίνδυνο πυρκαγιά να παραμένει και σήμερα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, χθες το πρωί συνεδρίασε έκτακτα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Αρχαίας Ολυμπίας στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

«Ο κύριος στόχος είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο και να δώσουμε το μήνυμα στους πολίτες να μην κάνουν εργασίες τις μέρες αυτές που είναι η επικινδυνότητα. Θερμή παράκληση προς τους συνδημότες μας να προσέχουν όσο μπορούνε για να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά για τον τόπο μας. Στο σημερινό ΣΤΟ πήραμε μέτρα να ενημερώσουμε τους κάτοικος, να είναι προσεκτικοί να μην κάνουν εργασίες όταν είμαστε σε επιφυλακή, ο Δήμος μας είναι έτοιμος με τα οχήματα και τα περίπολα να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε συμβεί, όλοι μας είμαστε σε ετοιμότητα και ελπίζω να μην έχουμε κάτι δύσκολο», τόνισε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Κρέζος.

 

Η πρόβλεψη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

 

Πρόλαβαν τα χειρότερα στον Καϊάφα

Χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Καϊάφα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα για την αντιμετώπιση του περιστατικού και κατάφεραν να προλάβουν τα χειρότερα στην αγροτοδασική έκταση πλησίον της λίμνης Καϊάφα. Οι άνδρες της Π.Υ. κατάφεραν να σταματήσουν τις φλόγες πριν η φωτιά λάβει διαστάσεις και απειλήσει και το γειτονικό πευκοδάσος.

 

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019