«Ζεστό» αλλά λιγότερο χρήμα!

Θα δουν χιλιάδες αγρότες στην Ηλεία στις 24 Οκτωβρίου, που θα πληρωθεί το 70% των επιδοτήσεων

«Ζεστό» αλλά λιγότερο χρήμα!

Οκτώβριος 10, 2019 12:15 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Ζεστό» αλλά λιγότερο χρήμα!
Δυσχέρειες προκαλούν και φέτος οι δασικοί χάρτες, ενώ προβλήματα δημιουργούν οι μειωμένες εκτάσεις λόγω Κτηματολογίου…
 
«Ζεστό» χρήμα, έστω και …κουτσουρεμένο,  θα δουν  στους λογαριασμούς τους την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 22.000 περίπου παραγωγοί στην Ηλεία, στα πλαίσια της πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019 προς τους δικαιούχους – ενεργούς – αγρότες.
Ήδη το τελευταίο διάστημα βρίσκονται «επί ποδός»  οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις αγροτικές επιδοτήσεις στο Νομό, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» και κατά τη φετινή προκαταβολή  της βασικής ενίσχυσης,  θα υπάρξουν μικρότερα  ποσά  για όσους δεν έχουν κάνει ενέργειες για τους δασικούς χάρτες, ενώ θα υπάρξει και ένα επιπλέον πρόβλημα που έχει να  κάνει με το Κτηματολόγιο και  τις εκτάσεις που παρουσιάζονται  πλέον μειωμένες!
Τα πράγματα με τις αγροτικές επιδοτήσεις ωστόσο αναμένεται να ομαλοποιηθούν με τη καινούργια ΚΑΠ, όπου θα έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για τους δικαιούχους.
Σημαντικό βήμα προς την έναρξη των πληρωμών της φετινής προκαταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων έγινε μετά την - νωρίτερα όσο ποτέ - υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ κράτους και Τράπεζας Πειραιώς, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση του ποσού πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Να αναφερθεί  ότι το 70% της βασικής ενίσχυσης είναι γύρω στο 55% της ενιαίας ενίσχυσης. Έτσι λοιπόν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το υπόλοιπο 25% με 30% της βασικής ενίσχυση και το πριμ για το “πρασίνισμα”, το οποίο και δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους, λόγω της τήρησης συγκεκριμένων προϋποθέσεων από τους ίδιους τους παραγωγούς.
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019